Mainos

Miten saan ihanan luonnollisen valkoisen hymyni takaisin?

ILMOITUS Muistele hetki rippikuvaasi tai jotain toista nuoruuden kuvaasi. Loistivatko sinunkin hampaasi nuoruudessa aivan eri tavoin kuin nykyään?


2.11.2015 10:22

Kahvi, tee, punaviini, tupakointi ja monet ruoka-aineet, kuten mustikka ja punajuuri aiheuttavat tunnetusti värjäymiä hampaan pinnalle. Pieni määrä värjäävistä aineista pääsee hampaan pinnan läpi hampaan sisälle, ja näin hampaan väri alkaa vähitellen muuttua. Iän myötä tapahtuvaa hampaiden värjääntymistä onkin miltei mahdoton estää.

Nuoruuden loisto on kuitenkin mahdollista palauttaa oikein tehdyllä hampaiden valkaisulla. Valkaisun tarkoituksena on hampaan värjäytymien poistaminen ja hammasluun alkuperäisen värin palauttaminen.

Luonnollisuus on tällä hetkellä megatrendi, joka näkyy kaikkialla. Myös hampaiden valkaisussa arvostetaan luonnollista väriä. Maltillista hampaiden valkaisua voikin suositella kaikille, jotka haluavat palauttaa hymynsä entisaikojen loistoon.

Suuhygienisti Riikka Mehtonen Oral hammaslääkäreistä on tehnyt pitkään töitä esteettisen hammashoidon parissa. Riikka Mehtonen kertoo, miten ihana luonnollisen valkoinen hymy on saatavissa takaisin:

1.    Käänny suun hoidon ammattilaisen puoleen

Tehokkain ja nopein tapa valkaista hampaat on suunhoidon ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu. Esteettistä hammashoitoa, kuten valkaisua, tarjoavat useat yksityiset hammaslääkärit ja suuhygienistit.

Valkaisu tehdään vetyperoksidi- tai karbamidiperoksidipohjaisella valkaisuaineella. Yotuel-tuotesarjaan kuuluu myös ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja valkaisutuotteita.

2.    Osta valkaisupaketti kotiin

Ennen omatoimista hampaiden valkaisua on ehdottoman tärkeää varmistaa, että suun terveys on hyvä, eikä suussa ole esimerkiksi viallisia paikkoja, kariesta, hammaskiveä tai ientulehdusta. Suositeltavaa onkin käydä ensin vastaanotolla varmistamassa suun terveydentila.

Kotiin myytäviä hampaidenvalkaisutuotteita, kuten Yotuel Patient -kotivalkaisuruiskuja löydät hammaslääkäriasemilta. Suuhygienisti opastaa aina myös kotiin myytävien valkaisuaineiden käytössä.

3.    Hammastahnat

Voit vaikuttaa hampaiden vaaleusasteeseen myös valitsemalla valkaisevan hammastahnan. Hammastahnan valinnassa olennaisen tärkeää on varmistaa tahnan kohtuullinen hankaavuus. Liikaa hankaava tahna voi säännöllisessä käytössä kuluttaa hammaskiilteen pintaa. Kuluminen taas aiheuttaa eroosiota, joka puolestaan lisää hampaiden tummentumista, kun kiille ei enää suojaa hampaan pintaa.

Tahnan hankaavuudesta kertovan RDA-arvon tulisi päivittäin käytettävässä hammastahnassa olla alle 100.

Mikään valkaisukeino ei takaa pysyviä tuloksia. Tulosten pysyvyyteen voit kuitenkin vaikuttaa oikealla tahnavalinnalla. Yotuel-tanhoista löydät tarpeesi mukaiset ratkaistut joko pinnallisten tummentumien poistoon tai itse hammasluun kirkastamiseen. Yotuel-tuotteilla hampaiden valkaisu on turvallista, nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi ne huolehtivat suusi ja hampaittesi hyvinvoinnista.

Lue myös nämä: