Mainos

Miksi hymy tarttuu? - Niinkin pienellä teolla kuin hymyllä voi muuttaa maailmaa

ILMOITUS Kaksi tutkijaa teki kadulla uteliaisuuttaan testin. Edellä kävelevä tutkija hymyili iloisesti vastaantulijoille.


16.10.2015 11:55

Hieman tämän perässä kulkenut toinen tutkija puolestaan tarkkaili kuinka moneen vastaantulijaan hymy oli tarttunut ja kuinka moni hymyili edelleen hänelle.

Ehkä kyseisellä kadulla kulkee poikkeuksellisen iloisia ihmisiä tai sitten hymy oli tarttunut todella moneen.

Miksi hymy tarttuu?

Ihmisillä on luontainen taipumus mukautua toisen tunnetiloihin. Louis Armstrongia mukaillen "When you're smilin', the whole world smiles with you.”

Kasvojen lihasten hallinta ja ilon tunne sijaitsevat samassa aivojen osiossa eli limbisessä järjestelmässä. Kun sinä hymyilet toiselle ihmisille, hänen aivonsa maanittelevat häntä vastaamaan hymyyn hymyllä.

Näin luotte yhdessä symbioosin, jossa molempien aivojen palkitsemiskeskukset vapauttavat hyvän mielen kemikaalia eli dopamiinia tuottaen ilon tunnetta.

Ilo tuottaa hymyilyä, mutta myös hymyily tuottaa iloa. Tee siis hyvä teko ja hymyile! Niinkin pienellä teolla, kuin hymyllä voit parantaa maailmaa ja tehdä omastakin päivästäsi onnistuneemman.

Monta syytä hymyyn

Ensivaikutelman sanotaan olevan tärkein. Kun tapaat uuden ihmisen, puheviestinnän osuuden on tutkittu olevan vain noin seitsemän prosenttia kaikesta viestinnästä. Hymyilevään ihmiseen on helppo mieltyä.

Silmät ovat sielun peili, mutta hymy on ikkuna suoraan sydämeen.

Tutkimusten mukaan hymy tekee ihmisestä helposti lähestyttävän ja empaattisen. Ihmiset myös kokevat hymyilevän ihmisen luotettavampana.

Valokuvaajien tuttu ”Muikku!”-huikkaus saa hymyn kasvoillemme ja näyttämään meidät kuvissa viehättävämmiltä. Hymyn viesti on kansainvälinen ja se ylittää kaikki kielirajat.

Hymyllä todellakin on monta positiivista vaikutusta! Oletko miettinyt minkälainen vaikutus sinun hymylläsi on toiseen ihmiseen?

Mitä jos et uskalla hymyillä?

Huonolle hoidolle jäänyt suu voi vaikuttaa omaan itsetuntoon ja saattaa saada ihmisen piilottelemaan valloittavaa hymyään. Varovaisuus saattaa olla tahallista tai tahatonta - tai jopa huomaamatonta.

Hyvää tekevää hymyä ei kannata kuitenkaan säästellä, vaan asian painaessa mieltä kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Hammaslääkäri osaa kertoa miten suun ja hampaiden ongelmia voisi korjata.

Hoitokeinoiksi voi riittää esimerkiksi pahanhajuisen hengityksen korjaaminen, parempi suun ja hampaiden hoitaminen kotioloissa tai hampaiden valkaisu.

Ja kun uskallat taas hymyillä, koko maailma hymyilee sinulle takaisin!

Lue vastaukset yleisimmin kysyttyihin suun ja hampaiden hoitoon liittyviin kysymyksiin Yotuelin blogista.

ILMOITUS

Mikä Yotuel-hammastahna sopii minulle?

Yotuel-tuotteista löydän oikean hammastahnan mm. kaikkiin näihin tarpeisiin:   » Hampaideni pinnoilla on värjäytymiä

» Haluan hammastahnan päivittäiseen käyttöön ja karieksen ennaltaehkäisyyn

» Suuni limakalvot ovat herkät ja minulle tulee helposti aftoja

» Kärsin hampaiden vihlonnasta

» Käytän hammasrautoja

» Raskauden ja imetyksen aikana

Katso Yotuel-tahnasuositukset täältä »»

Lue myös nämä: