Mainos

Pesetkö hampaasi tietämättäsi väärin? - Katso kolme yleistä virhettä!

ILMOITUS Pesetkö hampaasi oikein? Tässä kolme yleistä virhettä, joita moni tekee hampaita harjatessaan.


16.10.2015 11:46

1. Käytät liian kovaa hammasharjaa

Moni valitsee pehmeän harjan sijasta medium- tai jopa kovan harjan ajatellen sen pesevän hampaat pehmeää harjaa tehokkaammin. Todellisuudessa pehmeä harja puhdistaa hampaat yhtä hyvin, mutta se myös suojelee arvokasta hammaskiillettä kovempia harjoja paremmin.

Vaikka hammaskiille onkin yksi luonnon kovimmista aineksista, kannattaa sitä kohdella hellävaroen. Pehmeää harjaa käyttämällä ehkäiset myös vihlontaa aiheuttavien ns. harjauskulumien syntymistä (ien nousee ja hampaan juurenpinta tulee esiin).

2. Käytät sinulle epäsopivaa hammastahnaa

Moni käyttää samaa hammastahnamerkkiä ja -makua koko elämänsä. Onko sinunkin hammastahnavalintasi tuttu jo lapsuudenkodista? Hammastahnoissa on kuitenkin valinnanvaraa ja eroja.

Fluori on hammastahnan tärkein ominaisuus. Tärkeää on myös varmistaa tahnan RDA-arvon avulla, ettei hammastahna hankaa hammaskiillettäsi liikaa.

3. Harjaat liian kovaa

Pyrkimys tehokkuuden maksimointiin on ikävä kyllä saavuttanut myös hampaiden pesuhetken. Monesti meillä on liian kiire, hankaamme ja painamme hampaita harjalla liian kovaa, emmekä malta käyttää hampaiden pesuun suositeltua vähimmäisaikaa, joka on kaksi minuuttia.

Muista siis hellä kädenjälki myös hampaita pestessäsi! Tee hieman pyöritteleviä harjausliikkeitä, äläkä paina harjaa hampaita vasten liian kovaa.

Tiedätkö hammastahnasi RDA-hankaavuusarvon?

Kuuluuko hammastahnan hangata hammaskiillettä? Yksiselitteisesti ei.

Moni kaupan tai apteekin hyllyltä löytyvä hammastahna lupaakin ihmeitä tapahtuvaksi jo muutamien pesukertojen jälkeen. Pidempikestoisesta hankaavien hammastahnojen käytöstä voi kuitenkin olla jopa haittaa. Säännöllisessä käytössä kovasti hankaavat tahnat kun voivat aiheuttaa hammaskiilteen menetystä eli eroosiota.

Mikäli olet huolissasi hampaittesi valkaisun ylläpidosta tai kevyestä kirkastuksesta, asiantuntijat suosittelevatkin tahnaa, jossa on esimerkiksi karbamidiperoksidia tai papaiinientsyymiä ja vain hieman hankaavuutta. Esimerkiksi Yotuelin All-In-One -tahna sopii erinomaisesti hampaiden valkaisun ylläpitoon.

Hammastahnan hankaavuus merkitään aina RDA-luvulla: mitä isompi luku, sitä hankaavampaa tahna on. Tutustu oman hammastahnasi hankaavuusarvoon ja vertaa sitä Youtel-tahnojen vastaaviin arvoihin.

Haluatko lukea lisää vinkkejä hampaiden hoitamisesta? Tutustu Yotuelin blogiin ja lue asiantuntijoiden ohjeet oikeaoppiseen hampaiden hoitoon.

ILMOITUS

Mikä Yotuel-hammastahna sopii minulle?

Yotuel-tuotteista löydän oikean hammastahnan mm. kaikkiin näihin tarpeisiin:   » Hampaideni pinnoilla on värjäytymiä

» Haluan hammastahnan päivittäiseen käyttöön ja karieksen ennaltaehkäisyyn

» Suuni limakalvot ovat herkät ja minulle tulee helposti aftoja

» Kärsin hampaiden vihlonnasta

» Käytän hammasrautoja

» Raskauden ja imetyksen aikana

Katso Yotuel-tahnasuositukset täältä »»

Lue myös nämä: