Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Viranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa pidätyksestä. Entinen sotilas suunnitteli massiivista terrori-iskua Kaliforniassa.­

30.4.2019 6:00

USA:n armeijan veteraani suunnitteli massiivista terrori-iskua Kaliforniassa

Yhdysvaltain armeijan entinen Afganistanissa taistellut sotilas on pidätetty terrori-iskun suunnittelusta. Viranomaisten mukaan suunnitelman tarkoituksena oli tuottaa ”valtava määrä uhreja”.

Viranomaiset ottivat kiinni 26-vuotiaan Resedassa, Kaliforniassa asuvan miehen perjantaina. Mies saapui maanantaina oikeuteen vastaamaan syytteisiin terrorismiin liittyvistä rikoksista.

CBS:n mukaan Afganistanissa taistellut mies on kertonut aikoneensa räjäyttää pommin, jonka tarkoituksena oli tappaa ”ainakin” 20 ihmistä. Syytteiden mukaan mies pyysi apua suunnitelmansa toteuttamiseen toiselta henkilöltä. Siinä kohtaa suunnitelma meni pieleen. Tämä toinen henkilö oli liittovaltion poliisin FBI:n peitetehtävissä ollut agentti. Lue lisää aiheesta täältä.

Mueller-tutkintaa suojellut USA:n apulaisoikeusministeri jättää tehtävänsä

Yhdysvaltain apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein jättää tehtävänsä toukokuussa. Rosenstein jätti presidentti Donald Trumpille kirjeen, jossa hän kertoi astuvansa syrjään toukokuun 11. päivä.

Rosenstein on tullut tunnetuksi erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan suojelijana. Lue lisää aiheesta täältä.

Oscar-ehdokkaanakin ollut John Singleton on kuollut – nousi huipulle 24-vuotiaana ohjaamallaan elokuvalla

Oscar-ehdokkaanakin ollut elokuvaohjaaja John Singleton on kuollut. Singleton sai viime viikolla sairauskohtauksen ja vaipui koomaan. Eilen hänen omaisensa ilmoittivat, että Singletonin elämää ylläpitävä hoito lopetetaan.

Singleton nukkui pois ”rauhallisesti, perheensä ja ystäviensä ympäröimänä”, vahvistaa hänen perheensä TMZ-sivustolle. Singleton oli kuolleessaan 51-vuotias.

Hänet muistetaan parhaiten esikoisohjauksestaan Boyz n the Hood – kulman kundit. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1991. Singleton sai Oscar-ehdokkuudet sekä elokuvan ohjauksesta että käsikirjoituksesta. Lue lisää aiheesta täältä.

USA vannoo kukistavansa jäljellä olevat Isis-johtajat

Yhdysvallat vannoo etsivänsä käsiinsä vielä elossa olevat ääriliike Isisin johtajat ja kukistavansa heidät. Kannanotto tuli sen jälkeen, kun Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin väitettiin esiintyvän Isisin maanantaina julkaisemalla videolla.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja totesi videon julkaisun jälkeen, että maa haluaa varmistaa terroristien lopullisen tappion ja lupaa, että elossa olevat Isis-johtajat saavat ansionsa mukaan. Lue lisää aiheesta täältä.

Sri Lankan terroristien seuraaja suunnitteli iskua Intiassa – poliisi pidätti miehen

Intiassa poliisi on pidättänyt miehen, joka on myöntänyt halunneensa tehdä terrori-iskun Sri Lankan iskujen jälkeen.

Pidätetty mies on sanonut seuranneensa srilankalaisen radikaalin NTJ-ryhmän johtajaa yli vuoden ajan. Sri Lankan poliisi uskoo, että NTJ on vastuussa pääsiäissunnuntain terrori-iskuista, joissa kuoli yli 250 ihmistä. Lue lisää aiheesta täältä.

HS-gallup: Suosituin hallituspohja on sinipuna

SDP:n ja kokoomuksen muodostama sinipunahallitus on Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan suosituin hallituspohja.

Noin joka kolmas HS:n teettämään ja Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastannut katsoo, että uuden hallituksen tulisi perustua SDP:n ja kokoomuksen yhteistyöhön. Lue lisää aiheesta täältä.

Puolueet antavat vastauksensa hallitustunnustelija Rinteen kysymyksiin

Eduskuntapuolueet antavat tänään viimeistään puoliltapäivin kirjalliset vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) esittämiin kysymyksiin. Vihreät ja keskusta julkistivat vastauksensa jo eilen.

Rinne on antanut muille puolueille usean kohdan kysymyslistan, joka käsittelee isoja ilmiöitä, kuten ilmastonmuutosta, koulutusta ja eriarvoisuutta. Omat kysymyksensä on myös sote- ja sotu-uudistuksille. Lue lisää aiheesta täältä.

Chilestä löytyi 15 600 vuotta vanha ihmisen jalanjälki

Jalanjälki kuului noin 70-kiloiselle miehelle, arvioivat tutkijat.

Osornon kaupungista Chilestä on löytynyt 15 600 vuotta vanha ihmisen jalanjälki. Se on vanhin havainto ihmiselämästä Etelä-Amerikassa. Lue lsiää aiheesta täältä.

Boeing on toimittanut vaadittuja dokumentteja viranomaisille – toivoo saavansa turmakonemallin ilmaan pian

Lentokonevalmistaja Boeing on toimittanut vaadittuja dokumentteja turmakonemallinsa ohjelmistopäivityksistä Yhdysvaltain ilmailuviranomaisille. Dokumenttien avulla on tarkoitus osoittaa, että yhtiön 737 MAX -konetyypissä käytetty MCAS-turvajärjestelmä on päivitetty turvalliseksi, kertoo asiaa tunteva lähde.

Boeing on kertonut lentokieltojen maksaneen sille jo yli miljardi dollaria. Lue lisää aiheesta täältä.

EU-komission sakot rokottivat Googlen emoyhtiön Alphabetin tulosta

Teknologiajätti Googlen emoyhtiön Alphabetin tammi–maaliskuun tulos heikkeni 29 prosenttia vuodentakaisesta 6,7 miljardiin dollariin. Tulosta rokottaa Euroopan komission maaliskuussa määräämä 1,7 miljardin dollarin eli 1,5 miljardin euron suuruinen sakko.

Alphabetin alkuvuoden liikevaihto kasvoi 17 prosenttia edellisvuodesta 36,3 miljardiin dollariin. Liikevaihdon kasvu jäi markkinoiden odotuksia heikommaksi. Lue lisää aiheesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?