Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu: 29.4.2019 5:30

Espanjan istuva sosialistipääministeri julisti puolueensa vaalien voittajaksi

Espanjassa maan istuva pääministeri Pedro Sanchez on julistanut sosialistipuolueen (PSOE) parlamenttivaalien voittajaksi. Puolueen voitto oli odotettu.

Sosialistipuolue saa 123 paikkaa 350-paikkaiseen parlamenttiin. Puolueen voitto ei siis riitä enemmistöön parlamentin alahuoneessa. Lue lisää täältä.

Uutissuomalainen: Valvira tutkii kuuttakymmentä vanhuskuolemaa

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira selvittää tällä hetkellä kaikkiaan noin kuuttakymmentä kantelua, joissa vanhuksen kuolemaan saattaa liittyä hoitovirhe tai vakava laiminlyönti. Asiasta uutisoi Uutissuomalainen.

Vielä helmikuussa julkisuudessa puhuttiin viidestätoista tapauksesta. Lue lisää täältä.

CNN: Ainakin yksi kuoli kun mies alkoi ampua ruokailijoita umpimähkään

Yhdysvalloissa ainakin yksi ihminen on kuollut ja seitsemän loukkaantunut Baltimoren kaupungissa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa, kertoo CNN.

Poliisin mukaan ampuja oli saapunut risteykseen, jonka lähistöllä ihmiset olivat olleet ruokailemassa ja viettämässä sunnuntaita. Lue lisää täältä.

CNN: Sri Lanka kieltää burkhan käytön – presidentin mukaan burkha on turvallisuusriski

Sri Lankan presidentti kieltää burkhan käytön, kertoo CNN.

Kielto astuu voimaan maanantaina. Sen taustalla on pääsiäissunnuntaina maassa tehdyt iskut, joissa kuoli yli 250 ihmistä. Lisäksi ainakin 500 ihmistä sai vammoja. Lue lisää täältä.

Sipri: Yhdysvallat ja Kiina kasvattivat maailman sotilasmenoja

Maailman sotilasmenot kasvoivat viime vuonna 1 822 miljardiin dollariin, arvioi Tukholman kansainvälinen rauhantutkimusinstituutti Sipri raportissaan.

Eniten rahaa käyttivät Yhdysvallat ja Kiina, joiden piikkiin menee puolet kulutuksesta. Lue lisää täältä.

Guantanamon vankilaa johtanut yhdysvaltalaisamiraali erotettu tehtävästään

Kuubassa sijaitsevaa Guantanamon vankilaa johtanut yhdysvaltalaisamiraali on erotettu tehtävästään.

Kontra-amiraali John Ring siirrettiin syrjään lauantaina. Lyhyen tiedotteen mukaan hän oli menettänyt luottamuksen kyvyssään johtaa vankilaa. Lue lisää täältä.

Ahon ja Teräväisen Carolina haki toisen vierasryöstön

Carolina Hurricanes on tottunut puskemaan vastoinkäymisten läpi kauden koko kauden NHL:ssä. Sunnuntain 2–1-vierasryöstö Brooklynissa New York Islandersin vieraana ei ollut poikkeus.

Hurricanes menetti toisessa erässä ykkösveskari Petr Mrazekin loukkaantumisen takia, mutta joukkue pelasi sitoutuneesti ja kurinalaisesti kakkosveskari Curtis McElhinneyn edessä. Hurricanes on nyt ihanteellisessa asemassa, kun ottelusarja siirtyy 2–0-johdossa kotiyleisön eteen. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?