Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

27.4.2019 5:28

Uutissuomalainen: Puolet kansasta haluaisi perussuomalaiset hallitukseen

Lähes joka toinen suomalainen haluaa perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä gallupista.

Tämän ja viime viikon aikana tehdystä gallupista ilmenee, että useampi kuin joka viides näkee, että perussuomalaisten pitäisi ehdottomasti olla hallituksessa ja hieman yli joka neljäs, että sen olisi hyvä olla mukana. Lue lisää täältä.

Timo Soini puhuu vihdoin järkytyksestään vaalien murskatuloksen jälkeen: ”En ajatellut, että ihan näin huonosti voi mennä”

Ulkoministeri Timo Soini myöntää IS:n haastattelussa, että sinisten murskatulos eduskuntavaaleissa oli järkytys.

– Olin varautunut siihen, että jos kaikki menee huonosti, niin valituksi tulee vain Jussi Niinistö. Mutta en ajatellut, että ihan näin huonosti voi mennä, hän sanoo. Lue lisää täältä.

Helsingin seudun joukkoliikenteen lippu-uudistus tuli voimaan

Helsingin Seudun Liikenteessä (HSL) on astuttu vyöhykeaikaan, ja sisäiset ja seutuliput ovat jääneet historiaan.

Lippu-uudistuksen takia tänään on lippujen myynnissä poikkeuksia. Lue lisää täältä.

Tulvat piinaavat Kanadaa – myös Montrealiin julistettu hätätila

Kanadan Montrealissa on julistettu hätätila tulvimisuhan takia. Asiasta kertovan pormestarin Valerie Planten mukaan vesi on jatkanut nousemistaan ja hän päätyi hätätilan julistamiseen pelastustyöntekijöiden kanssa käytyjen neuvotteluiden päätteeksi.

Myös Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan on julistettu hätätila. Lue lisää täältä.

Kysely: Enemmistö yhdysvaltalaisista vastustaa Trumpin viraltapanomenettelyn käynnistämistä

Valtaosa yhdysvaltalaisista vastustaa presidentti Donald Trumpin viraltapanomenettelyn käynnistämistä, ilmenee Washington Postin ja ABC Newsin kyselystä.

Kongressissa on vaadittu Trumpin asettamista virkarikossyytteeseen erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan valmistuttua. Lue lisää täältä.

Joe Biden käynnisti presidentinvaalikampanjansa keräämällä vuorokaudessa 6,3 miljoonaa dollaria

Yhdysvalloissa presidentinvaalikilpaan ilmoittautunut demokraattien Joe Biden päihitti puolueen kilpailevat ehdokkaat rahankeruussa haalimalla 6,3 miljoonaa dollaria kampanjarahaa ensimmäisen vuorokauden aikana.

Biden on mielipidekyselyissä demokraattien kärkiehdokas, senaattori Bernie Sanders on toiseksi suosituin. Lue lisää täältä.

Britannian Huawei-päätös närästää Yhdysvaltoja

Yhdysvallat aikoo lisätä painetta Britanniaa kohtaan saadakseen maan harkitsemaan uudelleen kiinalaisjätti Huawein päästämistä mukaan maan 5g-verkon rakentamiseen.

Yhdysvallat on kieltänyt Huaweilta pääsyn omien 5g-verkkojensa rakennustöihin ja kehottanut liittolaisiaan tekemään samoin. Lue lisää täältä.

Kaksi Shellin työntekijää siepattu Nigeriassa – heitä saattaneet poliisit surmattiin

Nigeriassa kaksi Shellin työntekijää on siepattu ja heitä saattaneet poliisit surmattu.

Työntekijät olivat palaamassa työmatkalta Bayelsan osavaltiosta, kun heidän saattueensa kimppuun hyökättiin. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?