Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

26.4.2019 5:30

SAS:n lentäjät menevät lakkoon Ruotsissa – pahimmillaan jopa 170 000 matkalaisen lennot vaarassa

Pohjoismaisen lentoyhtiö SAS:n lentäjät menevät lakkoon, kertoo Ruotsin lentäjiä edustava järjestö. Lentäjät kieltäytyivät jo eilen illalla työnantajapuolen sovintoehdotuksesta, mutta työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin aamuyölle saakka.

SAS:n tiedotteen mukaan Norjassa ja Tanskassa neuvottelut ovat vielä käynnissä. Lakko voi pahimmillaan SAS:n mukaan vaikuttaa noin 170 000 matkalaisen suunnitelmiin. Lue lisää täältä.

WP: Pohjois-Korealta lasku Warmbierin hoitokuluista – Trump hyväksyi kahden miljoonan dollarin maksun

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyväksyi kahden miljoonan dollarin maksun edesmenneen opiskelijan Otto Warmbierin hoitokuluista, väittää Washington Post -lehti.

17 kuukautta pohjoiskorealaisessa vankilassa viettänyt Warmbier, 22, kuoli pian sen jälkeen, kun hänet oli siirretty takaisin Yhdysvaltoihin. Lue lisää täältä.

Kim Jong-un: USA toimi vilpillisessä mielessä Hanoin huippukokouksessa

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin mukaan rauha ja turvallisuustilanne Korean niemimaalla riippuu täysin Washingtonin tulevaisuuden asenteesta, kertoo maan kansallinen uutistoimisto KCNA.

KCNA:n mukaan Kim väittää Yhdysvaltojen toimineen vilpillisessä mielessä, kun hän tapasi presidentti Donald Trumpin helmikuussa Hanoissa. Lue lisää täältä.

Ukraina pyytää YK:lta apua, kun Venäjä helpottaa kansalaisuuden saamista Ukrainan separatistialueiden asukkaille

Ukraina on vedonnut YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se puuttuisi Venäjän tuoreeseen päätökseen helpottaa kansalaisuuden myöntämistä Itä-Ukrainan separatistialueiden asukkaille.

Venäjä ilmoitti toissapäivänä, että se helpottaa kansalaisuuden myöntämistä Luhanskin ja Donetskin alueen asukkaille niin, että nämä saisivat Venäjän passin kolmessa kuukaudessa hakemuksen jättämisestä. Lue lisää täältä.

Mustan miehen ampunut ex-poliisi tuomittiin 25 vuoden vankeuteen Yhdysvalloissa

Mustan miehen kuoliaaksi ampunut entinen floridalaispoliisi Nouman Raja on tuomittu 25 vuoden vankeuteen Yhdysvalloissa.

Ampumavälikohtaus tapahtui lokakuussa 2015 Palm Beach Gardensissa, kun kirkkomuusikko Corey Jones oli odottamassa hinausautoa. Lue lisää täältä.

Vesi nousee – Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan julistettiin hätätila

Kanadan pääkaupungin Ottawan pormestari Jim Watson on julistanut hätätilan tulvien takia.

Tulvat ovat johtaneet Quebecin provinssissa uusiin evakuointeihin, ja sääennusteet ovat povanneet perjantaiksi sateita. Lue lisää täältä.

Tänak aloitti Argentiinassa vauhdikkaimmin

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak johtaa Argentiinan MM-rallia ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Tänak oli torstai-iltana paikallista aikaa ajetulla 1,9 kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella 1,6 sekuntia nopeampi kuin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier. Lue lisää täältä.

Kekäläisen Columbukselle avaustappio – Tuukka Rask venytti voittoputkeaan

Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välinen NHL:n toisen pudotuspelikierroksen ottelusarja sai räväkän alun varhain perjantaiaamuna.

Jatkoerään venyneen ottelun sankariksi nousi tasoitusmaalista ja voittomaalista vastannut Bruinsin Charlie Coyle. Bostonista kotoisin oleva hyökkääjä teki 3–2-voittomaalin ajassa 65.15. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?