Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

13.4.2019 5:56

New York Times uutisoi Suomen vaalien ilmastokeskustelusta

Yhdysvaltain suurimpiin sanomalehtiin kuuluva New York Times on tehnyt uutisen Suomen eduskuntavaaleista.

Perjantaina julkaistun jutun näkökulma on se, kuinka perussuomalaisten näkemykset ilmastoasioista ovat nousseet tärkeäksi tekijäksi puolueen kannatuksen nousussa.

New York Timesin analyysin mukaan Suomen vaalikeskusteluissa on ollut Euroopan muihin vaaleihin verrattuna poikkeuksellista se, kuinka ilmasto on noussut maahanmuuton sijaan näkyvimmäksi jakolinjaksi oikeistopopulistien ja muiden puolueiden välille.

Lehti näki tässä kaikuja Yhdysvaltojen tilanteesta, jossa republikaanit ovat kritisoineet rajusti demokraattien vasemman laidan vaatimuksia kovemmista ilmastotoimista. Lue lisää täältä.

Moottorikelkkailija kuoli törmättyään puuhun Suomussalmella

Kainuussa Suomussalmella moottorikelkkailija on kuollut onnettomuudessa, poliisi kertoo. Poliisin mukaan mies oli menettänyt kelkkansa hallinnan ja törmännyt puuhun.

Kuljettaja oli lentänyt törmäyksen voimasta maahan ja menettänyt tajuntansa. Poliisin mukaan miestä elvytettiin tapahtumapaikalla, mutta tästä huolimatta hän kuoli. Lue lisää täältä.

Pohjois-Korean Kim asetti takarajan neuvotteluille ydinaseriisunnasta

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on asettanut vuodenvaihteen takarajaksi saada edistystä aikaan neuvotteluissa ydinaseriisunnasta Yhdysvaltain kanssa. Asiasta uutisoi Pohjois-Korean valtionmediaan nojaten muun muassa Wall Street Journal.

Kimin mukaan hän on avoin kolmannelle tapaamiselle Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, mutta vaati Yhdysvaltoja muuttamaan asennettaan. Kimin ja Trumpin neuvottelut helmikuun huipputapaamisessa Vietnamin Hanoissa kariutuivat, eivätkä he saaneet aikaan edes yhteistä lausuntoa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?