Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.4.2019 6:07

HS:n gallup: Perussuomalaiset nousi kolmanneksi – Sdp:n etumatka kapeni

Yksikään puolue ei välttämättä yllä yli 20 prosentin kannatukseen vaaleissa.

Helsingin Sanomien tuoreessa kannatusmittauksessa perussuomalaiset on kivunnut viidenneltä sijalta kolmanneksi ohi keskustan ja vihreiden. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 15 prosenttia suomalaisista.

SDP on suosituin 19,5 prosentin kannatuksella, toisena on kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella. Keskustaa kannattaa tällä hetkellä 14,4 prosenttia vastaajista. Lue lisää aiheesta täältä.

Sateet eivät väisty koko päivänä: Täällä pyry haittaa ajokeliä aamulla – lunta voi kertyä jopa 30 senttiä

Kevätsää saa odottaa, sillä taivaalta on tulossa tiistaina edelleen tavaraa. Maan keskiosissa on tällä hetkellä huono ajokeli lumisateen takia. Itä-Suomessa ajokeli on jopa erittäin huono.

Ilmatieteen laitoksen mukaan huonoin ajokeli on tiistaina ennen iltakuutta Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Näillä alueilla ajokelin povataan muuttuvan erittäin huonoksi lumipyryn vuoksi. Lue lisää aiheesta täältä.

USA uhkaa EU:ta tuontitulleilla Airbus-tukiaisten takia

Yhdysvallat uhkaa EU:ta jopa 11,2 miljardin dollarin arvoisilla tuontitulleilla eurooppalaisen lentokonevalmistaja Airbusin tukemisen takia.

Yhdysvaltain kauppaedustaja Robert Lighthizer sanoi maanantaina, että Maailman kauppajärjestö WTO on toistuvasti todennut EU:n tukiaiset Airbusille WTO:n sääntöjen vastaisiksi ja haitallisiksi Yhdysvalloille. Lue lisää aiheesta täältä.

Britanniassa hallitus ja oppositio jatkavat brexit-sovun hierontaa

Konservatiivien ja työväenpuolueen vääntö Britannian EU-erosta jatkuu tänään. Hallituksen ministerit yrittävät löytää oppositiojohtajien kanssa brexit-kompromissin, jonka taakse olisi mahdollista saada parlamentin alahuoneen enemmistö.

Parlamentti puolestaan hyväksyi maanantaina lain, jolla se saa oikeudet jopa muuttaa pääministeri Theresa Mayn vaatimusta siirtää EU-eropäivää kesäkuun viimeiseen päivään asti. Pääministeri May puolestaan harkitsee, että antaisi parlamentin äänestettäväksi uuden kansanäänestyksen järjestämisen. Lue lisää aiheesta täältä.

Trumpin linjaus törmäsi tuomioistuimeen – turvapaikanhakijoita ei saa lähettää Meksikon puolelle

Yhdysvalloissa liittovaltion oikeusistuin on estänyt presidentti Donald Trumpin hallinnon linjauksen, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden on odotettava hakemustensa käsittelyä Meksikon puolella. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post. Liittovaltion tuomarin Richard Seeborgin mielestä turvapaikkapolitiikka rikkoo lakeja, joiden mukaan turvapaikanhakijoita ei saa palauttaa vaarallisiin olosuhteisiin.

Tuomioistuimen päätös astuu voimaan perjantaina. Sen jälkeen ne 11 siirtolaista, jotka olivat haastaneet Trumpin hallinnon turvapaikkapolitiikan oikeuteen, on päästettävä Yhdysvaltojen puolelle. Seeborg kirjoitti päätöksessään, että rajaviranomaisilla on edelleen oikeus pidättää turvapaikanhakijat, kun he tulevat Yhdysvaltojen puolelle. Lue lisää aiheesta täältä.

Tällainen oli kahden huijariopiskelijan ovela suunnitelma – juonivat Applelta 900 000 dollarin arvosta iPhone puhelimia

Opiskelijat huijasivat Applelta noin 900 000 dollarin arvosta iPhone puhelimia. Juoni oli yksinkertainen: Väärennetty ja toimimaton iPhone lähetettiin Applelle, kerrottiin että se ei käynnisty, ja pian uusi iPhone tuli postissa yhtiön takuuohjelman mukaisesti.

Syyttäjien mukaan kaksi Oregonissa Yhdysvalloissa opiskelevaa kiinalaisopiskelijaa onnistui tällä tavalla aiheuttamaan Applelle noin 900 000 dollarin tappiot. Asiasta kertoo New York Times. Juoni vaati toki jopa tuhansia väärennettyjä puhelimia. Näitä hankittiin Kiinasta ja lähetettiin sitten yksitellen Applelle. Lue lisää aiheesta täältä.

Vaaratilanteista alkaa kilahtaa lähivuosina varoituksia suoraan älypuhelimiin

Suomeen on lähivuosina tarkoitus saada järjestelmä, joka piippaa kännyköihin hälytyksiä vaaratilanteissa.

Viranomainen voi antaa vaaratiedotteen tilanteessa, jossa väestölle aiheutuu välitön hengenvaara tai omaisuudelle merkittävä vaara. Lue lisää aiheesta täältä.

Yhdysvallat estää 16 Saudi-Arabian kansalaisen pääsyn maahan –  taustalla Khashoggin kuolema

Yhdysvalloissa ulkoministeriö on estänyt 16 Saudi-Arabian kansalaisen maahanpääsyn, sillä ministeriön mukaan he liittyvät sauditoimittaja Jamal Khashoggin kuolemaan.

Ministeriön tiedotteen mukaan maahanpääsy estettiin pykälän perusteella, jonka mukaan Yhdysvaltoihin ei päästetä ulkomaalaisia virkamiehiä, jotka ovat ulkoministeriön tietojen mukaan sekaantuneet merkittävään korruptioon tai rikkoneet törkeällä tavalla ihmisoikeuksia. Lue lisää aiheesta täältä.

Niinistö ja Putin tapaavat tänään

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat tänään Pietarissa Venäjällä. Presidenttien kahdenvälinen tapaaminen järjestetään kansainvälisen arktisen foorumin yhteydessä. Niinistö ja Putin tapasivat kahden kesken myös vuoden 2017 foorumissa.

Niinistö pitää puheenvuoron foorumin pääistunnossa, jossa myös Putinin, Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin, Norjan pääministeri Erna Solbergin ja Islannin presidentti Gudni Johannessonin on määrä puhua. Lue lisää aiheesta täältä.

Ennakkoäänestys päättyy tänään

Tänään on viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon.

Ennakkoäänestyspaikkoja on runsaat 900 esimerkiksi kirjastoissa ja virastoissa.

Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2015 äänesti ennakkoon yhteensä yli 1,3 miljoonaa kansalaista eli noin 32 prosenttia äänioikeutetuista. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai. Lue lisää aiheetsa täältä.

Suomen kenties tunnetuimmasta urheiluraivarista 10 vuotta – paine purkautui Juhani Tammisen auringonpimennyksessä

Keväällä 2009 jääkiekon liigakarsinnassa koettiin hämmentävä näytelmä. Juhani Tammisen valmentama Vaasan Sport oli juuri hävinnyt jääkiekon liigakarsinnan ratkaisseen seitsemännen pelin Porin Ässille 0–3.

Kun Tamminen muutaman minuutin odottelun jälkeen sai toimittajat eteensä pukukoppiin, kokonaisen jääkiekkoelämän paine alkoi purkautua ilmoille. Jos sitä ei ole vielä nähnyt, nyt on oikea hetki katsoa Suomen hienoin urheiluraivari. Videon Juhani Tammisen avautumisesta voit katsoa täältä.

Tuoreimmat osastosta