Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

23.3.2019 5:30

Demokraatit vaativat erikoissyyttäjä Muellerin raportin julkistamista

Yhdysvalloissa johtavat demokraattipoliitikot vaativat, että erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkintaa koskeva raportti julkistetaan välittömästi. Oikeusministeriö kertoi perjantaina, että Mueller on luovuttanut Venäjä-tutkintaa koskevan raporttinsa oikeusministeri William Barrille.

Lähes kaksi vuotta jatkuneessa tutkinnassa on pyritty selvittämään, tekikö presidentti Donald Trumpin kampanja yhteistyötä venäläisten kanssa vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Lue lisää täältä.

Trump veti takaisin uusimmat pakotteet Pohjois-Koreaa kohtaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perunut uusimmat pakotteet, joilla on ollut tarkoitus lisätä kansainvälistä painostusta Pohjois-Koreaa kohtaan.

Trump kirjoitti Twitterissä, että hän on määrännyt vetämään pois Yhdysvaltain valtiovarainministeriön asettamat lisäsanktiot. Lue lisää täältä.

Yli 20 ihmistä kuollut Kiinassa turistibussin tulipalossa

Kiinassa ainakin 26 ihmistä on kuollut ja 30 loukkaantunut turistibussin sytyttyä palamaan, kertovat paikalliset viranomaiset.

Turma sattui Hunanin maakunnassa maan keskiosissa. Bussissa oli 53 matkustajaa, kaksi kuljettajaa ja matkaopas. Loukkaantuneista viisi on kriittisessä tilassa. Lue lisää täältä.

Trumpin vävyn WhatsApp-viestit suurennuslasin alla Yhdysvalloissa – presidentti: ”En ole kuullutkaan siitä”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vakuuttaa, ettei hänellä ole tietoa vävynsä ja neuvonantajansa Jared Kushnerin WhatsApp-viesteistä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Hallituksen toimia valvovan kongressin komitean demokraattipuheenjohtaja mukaan Kushnerin lakimies olisi kertonut lainsäätäjille, että Kushner on käyttänyt Facebookin omistamaa WhatsApp-sovellusta Valkoisen talon asioiden hoitamiseen. Lue lisää täältä.

Vakava mönkijäonnettomuus Kontiolahdella

42-vuotias mies on loukkaantunut vakavasti mönkijäonnettomuudessa Kontiolahdella, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Mönkijä kaatui törmäyksen seurauksena kyljelleen, ja kuljettaja lensi kyydistä. Tajuntansa menettänyt mies kuljetettiin lääkärihelikopterilla Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Lue lisää täältä.

5g-verkkoja alkaa valmistua – laitteet ja sovellukset vasta tulossa

Ensimmäiset viidennen sukupolven matkapuhelinverkot on jo avattu Suomessakin, mutta varsinaisia kuluttajalaitteita ei vielä ole myynnissä.

Langattomaan tietoliikenteeseen erikoistunut akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopistosta uskoo, että 5g-laitteita tulee myyntiin tämän vuoden aikana. Lue lisää täältä.

Lionel Messillä synkkä paluu Argentiinan paitaan – nolo tappio ja loukkaantuminen

Jalkapallotähti Lionel Messi palasi perjantaina Argentiinan maajoukkuepaitaan ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden MM-lopputurnauksen.

Ilta Madridissa oli kuitenkin synkkä, sillä altavastaaja Venezuela nappasi harjoitusottelussa 3–1-voiton ja Messin nivusvaiva paheni. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?