Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 22.3.2019 5:30

Brexit viivästyy joko kaksi viikkoa tai parisen kuukautta – Britannialle annettiin mahdollisuus välttää ”giljotiini”

Britannian EU-erolle myönnetään lisäaikaa joko kaksi viikkoa tai vajaa kaksi kuukautta. EU-johtajat päättivät huippukokouksessa Brysselissä, että jatkoajan pituus riippuu siitä, hyväksyykö Britannian parlamentti erosopimuksen ensi viikolla.

EU myöntää brexitille lisäaikaa 12. huhtikuuta saakka, jos erosopimus hylätään. Jos sopimus hyväksytään, lisäaika jatkuu 22. toukokuuta saakka. Lue lisää täältä.

Sipilä: Erosopimuksen hylkääminen Britannian parlamentissa on todennäköistä

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan on todennäköistä, että Britannian parlamentti hylkää ensi viikolla erosopimuksen.

Vaikutelma syntyi hänen mukaansa pitkässä keskustelussa, jonka EU-johtajat kävivät torstai-iltana pääministeri Theresa Mayn kanssa. Lue lisää täältä.

Tuhansia sotilaita valmiudessa brexit-kaaoksen varalta – bunkkeriin avattiin operaatiokeskus

Britannian puolustusministeriö on avannut Lontoossa sijaitsevaan bunkkeriin operaatiokeskuksen sopimuksettoman brexitin varalle, uutisoi Sky News verkkosivuillaan.

Operaatiota kutsutaan nimellä ”Redfold”, ja valmiudessa on noin 3 500 sotilasta. Heitä voitaisiin käyttää esimerkiksi ruokatarvikkeiden, polttoaineen ja muiden tavaroiden kuljettamiseen. Lue lisää täältä.

Kiinassa kemiantehtaassa tapahtunut räjähdys vaatinut jo 44 kuolonuhria

Kiinassa kemiantehtaassa tapahtuneessa räjähdyksessä kuolleiden määrä on kasvanut rajusti. Kiinan valtion median mukaan kuolonuhreja on ainakin 44. Lisäksi 90 ihmistä on vakavasti loukkaantunut.

Paikalliset viranomaiset kertoivat torstaina, että räjähdys tapahtui Jiangsun maakunnassa Yanchengin kaupungissa maan itäosissa. Lue lisää täältä.

Auto syöksyi väkijoukkoon Kiinassa – kuusi kuoli, poliisi ampui kuljettajan

Kiinassa poliisi on ampunut kuoliaaksi miehen, jonka kuljettama auto syöksyi varhain perjantaiaamuna väkijoukkoon Zaoyangin kaupungissa Hubein maakunnassa.

Kuusi jalankulkijaa kuoli ja seitsemän loukkaantui. Televisioraportin mukaan mies ajoi jalankulkijoiden päälle tahallaan, mutta teon motiivista ei kerrottu tarkemmin. Lue lisää täältä.

Poliisi vieraili Christchurchin terrori-iskuista syytetyn ampujan kotona vuonna 2017 ennen aseluvan myöntämistä

Uuden-Seelannin poliisi kertoo vierailleensa Christchurchin terrori-iskuista syytetyn ampujan kotona vuonna 2017 ennen tämän hakeman aseluvan myöntämistä.

Poliisi haastatteli miestä ja suoritti turvallisuustarkastuksen tämän kotona Dunedinissa. Lue lisää täältä.

Putkipommeja demokraattipoliitikoille ja muille Trump-kriitikoille postittanut pizzalähetti myönsi syyllisyytensä oikeudessa

Yhdysvalloissa floridalaismies on myöntänyt syyllisyytensä rikossyytteissä, jotka liittyvät pommien lähettämiseen demokraattipoliitikoille ja muille tunnetuille presidentti Donald Trumpin kriitikoille.

Cesar Sayocia, 57, syytettiin muun muassa joukkotuhoaseen käyttämisestä, räjähteiden lähettämisestä surmaamis- tai vahingoittamistarkoituksessa ja räjähteiden kuljettamisesta osavaltioiden rajojen yli. Lue lisää täältä.

Tulikuuma Aleksander Barkov paranteli ennätyslukemia

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov venytti pisteputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Panthers kaatoi kotonaan Arizona Coyotesin 4–2. Barkov oli voiton kapellimestareita kahdella maalillaan.

Barkov on tehnyt NHL:n kovinta jälkeä 17. helmikuuta lähtien. Panthersin suomalaistähti on mättänyt 18 viime ottelussa muhkeat tehot 15+19=34. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta