Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

21.3.2019 5:31

Uusi-Seelanti kieltää puoliautomaattiaseet

Uusi-Seelanti on ilmoittanut aselakien tiukentamisesta viime viikon moskeijaiskujen jälkeen.

Pääministeri Jacinda Ardern ilmoitti torstaina, että uusi laki kieltää sotilastyyliset puoliautomaattiaseet ja suurikapasiteettiset lippaat. Myös aseiden tulitusnopeutta muuntavat lisäosat kielletään. Lue lisää täältä.

Seattle Times: FBI mukaan Boeing-tutkintaan – yhtiön johto ja ilmailuhallinnon edustajat halutaan senaatin kuultaviksi

Paine lentokonevalmistaja Boeingia kohtaan kasvaa Yhdysvalloissa. Lainsäätäjät aikovat kutsua yhtiön johtajia ja maan ilmailuhallinnon (FAA) edustajia senaatin kuultaviksi kahden 737 MAX -koneen maahansyöksyn seurauksena.

Seattle Times puolestaan uutisoi, että liittovaltion poliisi (FBI) on liittynyt mukaan MAX -koneiden sertifiointia koskevaan tutkintaan. Lue lisää täältä.

PTT:n ennuste: Talouskasvu hidastuu, mutta jyrkin jarrutus on väliaikaista

Euroalueen ja maailmantalouden kasvun hidastuminen jarruttavat kasvua myös Suomessa lähivuosina, ilmenee Pellervon taloustutkimuksen PTT:n kansantalousennusteesta.

PTT ennustaa talouskasvun jäävän tänä vuonna 1,5 prosenttiin ja ensi vuonna 1,8 prosenttiin. Jyrkimmän hidastumisen ennakoidaan kuitenkin olevan väliaikaista. Lue lisää täältä.

HS: Viranomaiset eivät näe tarvetta kansalaispalveluksen tuottamalle osaamiselle

Valtaosa Suomen ministeriöistä ei löydä käyttöä niin sanotun kansalaispalveluksen suorittaneille, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Asia käy ilmi turvallisuuskomitean tekemästä kyselystä.

Vain sisäministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö löysivät jotain käyttöä kansalaispalveluksen tuottamalle osaamiselle. Lue lisää täältä.

Nicaraguan hallitus aikoo vapauttaa kaikki mielenosoitusten yhteydessä pidätetyt ihmiset

Nicaraguan hallitus kertoi keskiviikkona, että se aikoo vapauttaa kaikki 90 päivän sisällä presidentti Daniel Ortegan vastaisten mielenosoitusten yhteydessä pidätetyt henkilöt.

Hallituksen tavoitteena on ottaa askel kohti uutta dialogia oppositioryhmien kanssa. Aiemmat yritykset sovun aikaansaamiseksi ovat epäonnistuneet. Lue lisää täältä.

Trump: Isisin kalifaatti pyyhkäistään pian pois kartalta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esitellyt taulukoita ja karttoja nostaakseen esiin hallintonsa saavutuksia sekä kotimaassa että ulkomailla.

Yksi kartoista koski pelätyn äärijärjestön Isisin kalifaatin rippeitä Irakissa ja Syyriassa. Trumpin mukaan Isisin kaatuminen on erittäin lähellä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?