Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

16.3.2019 5:30

Uuden-Seelannin terroriepäilty saapui käsiraudoissa oikeuteen

Uuden-Seelannin terrori-iskusta epäilty Brenton Tarrant, 28, kävi lauantaina oikeuden edessä.

Australialaissyntyiselle Tarrantille luettiin murhasyyte. Valkoiseen vankilapaitaan pukeutuneella miehellä oli käsiraudat. Lue lisää täältä.

Pääministeri: Epäilty aikoi jatkaa iskuja

Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin mukaan terroriepäilty aikoi jatkaa iskuja ennen kuin poliisi sai hänet kiinni.

– Hyökkääjä oli liikkeellä. Hänen ajoneuvossaan oli kaksi muuta asetta, ja hänen aikomuksenaan oli jatkaa hyökkäystä, Ardern kertoi lauantaina toimittajille. Lue lisää täältä.

Reutersin lähde: Yhdysvaltain ulkoministerin odotetaan saapuvan toukokuussa Rovaniemelle

Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon odotetaan saapuvan 6.–7. toukokuuta Rovaniemellä järjestettävään Arktisen neuvoston ministerikokoukseen, kertoo uutistoimisto Reutersin virkamieslähde.

Nimettömänä pysyttelevä lähde vihjaa, että Yhdysvallat on huolissaan Kiinan aikeista arktisella alueella. Lue lisää täältä.

Oleg Deripaska haastoi Yhdysvallat oikeuteen

Venäläismiljardööri Oleg Deripaska on haastanut Yhdysvallat oikeuteen. Kanne jätettiin perjantaina liittovaltion tuomioistuimessa Washington DC:ssä.

Deripaskan mukaan Yhdysvallat on ylittänyt lain rajat määrätessään talouspakotteita häntä vastaan ja tehnyt hänestä ”tuoreimman uhrin” Venäjän väitettyä vaalisekaantumista koskevassa tutkinnassa. Lue lisää täältä.

NYT: Ethiopian Airlinesin turmakone joutui heti ongelmiin

Ethiopian Airlinesin lento 302 Nairobiin joutui ongelmiin lähes välittömästi noustuaan Addis Abebasta, uutisoi New York Times -lehti verkkosivuillaan.

Ohjaamon ja lennonjohdon välistä keskustelua ei ole vielä julkaistu virallisesti, mutta sen sisältöön tutustunut henkilö kertoo asiasta lehdelle anonyymisti. Lue lisää täältä.

HS: Keskuskauppakamari haluaa, että paikallinen sopiminen kirjataan lakiin ”hyvin suoraviivaisesti”

Keskuskauppakamari esittää, että työehtojen paikallinen sopiminen kirjataan lakiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi sanoo haastattelussa, että Suomen työllisyysastetta ei saada nostettua vanhoilla keinoilla. Lue lisää täältä.

Etäosallistuminen lisääntymässä käräjillä – nyt syytettyäkin voi kuulla videoyhteydellä

Videoyhteyden käyttö oikeudenkäynneissä on lisääntymässä.

Vuoden alussa voimaan tulleessa lakiuudistuksessa on asetettu tavoitteeksi, että yhä useampi asianosainen voi osallistua käräjäoikeuden istuntoon reaaliaikaisen videoneuvottelun avulla. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?