Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit

Brexit-äänestyksen jälkipyykkiä, Facebookin ongelmia ja noussut Boeingin osakekurssi.

14.3.2019 5:28

Tuorein Brexit-äänestys ei suoraan tarkoita, etteikö Britannia voisi lähteä ilman sopimusta

Näin linjasi EU:n komissio pian sen jälkeen, kun Britannia hylkäsi niukasti sopimuksettoman brexitin. Sopimukseton ero EU:sta voi tapahtua, vaikka Britannia äänestikin sitä vastaan, jos maa ei myöskään pysty äänestämään jo neuvotellun brexit-sopimuksen puolesta.

Satelliittidata paljasti pelottavan yhtäläisyyden lentoturmista

Yhdysvaltain ja Kanadan ilmailuviranomaiset saivat maanantaina ja tiistaina käsiinsä satelliittitietoja, jotka olivat ratkaisevan tärkeitä päätöksessä kieltää lentäminen Boeing 737 Max -koneilla. Niistä näkyi osaltaan yhteys Etiopian ja Indonesian tuhoisissa lento-onnettomuuksissa, joissa molemmissa lennettiin Boeing 737 Max 8 -koneella.

F1-kilpailunjohtaja Charlie Whiting on kuollut

Kansainvälisen autoliiton FIA:n leivissä F1-sarjan kilpailunjohtajana työskennellyt Charlie Whiting menehtyi torstaiaamuna Melbournessa, jossa ajetaan ensi sunnuntaina kauden avauskilpailu.

Whiting kuoli 66-vuotiaana keuhkoveritulppaan.

Facebookissa, WhatsAppissa ja Instagramissa ongelmia

Facebook ja sen omistamat sosiaaliset mediat kuten Instagram ja WhatsApp ovat toimineet keskiviikkoillasta lähtien rajoitetusti eri puolilla maailmaa.

USA:n senaatti kannattaa tuen vetämistä Saudi-Arabian toimilta Jemenissä

Yhdysvalloissa senaatti on äänestänyt sen puolesta, että Yhdysvallat lopettaa Saudi-Arabian toimien tukemisen Jemenissä. Senaatti päätti asiasta äänin 54–46.

Senaatin käsittelyssä ollut esitys ohjaa presidentin lopettamaan Yhdysvaltojen tuen 30 päivän kuluessa. Asiaa käsitellään seuraavaksi demokraattienemmistöisessä edustajainhuoneessa. Presidentti Donald Trump on uhannut käyttää asiassa veto-oikeuttaan.

Boeingin osake kallistui

Yhdysvaltain ja maailman suurin lentoyhtiö on myrskyn keskellä lentokieltoon joutuneen 737 Max 8 ja 9 -mallien vuoksi, mutta yhtiön osakekurssi nousi silti keskiviikkona.

Vanhusten hoitokoteihin tehty satoja tarkastuksia: erittäin vakavia tapauksia kymmeniä

Tarkastuksia tekevät kunnat joko oma-aloitteisesti tai aluehallintoviraston määräyksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?