Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 11.2.2019 6:01

Yhdysvalloissa neuvottelut rajaturvallisuudesta jumittuivat jälleen - uusi hallinnon sulku häämöttää

Yhdysvalloissa neuvottelut uuden hallinnon sulun estämiseksi ovat jumittuneet jälleen demokraattien ja republikaanien erimielisyyksiin rajaturvallisuudesta. Osapuolilla on perjantaihin asti aikaa saavuttaa kompromissi, ennen kuin useiden liittovaltion hallinnonalojen rahoitus erääntyy.

New York Timesin mukaan kiista on tällä kertaa juuttunut erimielisyyksiin siirtolaisten pidätyskeskuksista.

Neuvottelijoiden aika käy vähiin, sillä eri osapuolten mukaan sopu olisi hyvä löytää jo maanantaina, jotta kongressi ehtii käsitellä ratkaisun ja hyväksyä lakimuutokset perjantaihin mennessä. Lue lisää täältä.

Guardian: Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinessa

Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinen osavaltiossa, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Asiasta uutisoi Guardian. Järjestöjen mukaan osana uutta Rakhineen kohdistuvaa iskua sotilaat ovat lisäksi pidättäneet siviileitä ja estäneet apua pääsemästä paikalle.

YK on aiemmin kutsunut Myanmarin armeijan toimia rohingya-muslimeita kohtaan etniseksi puhdistukseksi. Lue lisää täältä.

Kiinalaismedia: Kaksi ihmistä kuollut sadan ajoneuvon ketjukolarissa

Kiinassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut noin sadan ajoneuvon ketjukolarissa, kertoo Kiinan valtiollinen televisioyhtiö CGTN. Asiasta uutisoi CNN. Lisäksi ainakin 50 ihmistä on loukkaantunut, ja heistä kymmenen on kriittisessä tilassa.

Onnettomuus tapahtui lauantaina illalla noin kello kahdeksalta paikallista aikaa maan lounaisosassa Guizhoun maakunnassa.

Tie oli onnettomuuspaikalla liukas, sillä alueella on satanut vettä ja ilma on kylmennyt. Lue lisää täältä.

Vuoden laulun Grammy-palkinnon voitti Childish Gambino

Vuoden laulun Grammy-palkinnon on voittanut Childish Gambino kappaleellaan This Is America. Kappale kertoo videon avulla väkivallasta ja rasismista Yhdysvalloissa.

Childish Gambino -artistinimen takana on yhdysvaltalaislaulaja ja näyttelijä Donald Glover. Aiemmin sunnuntaina hänet palkittiin jo parhaan musiikkivideon ja parhaan rap-/lauluesiintymisen Grammyilla. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?