Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit

10.2.2019 5:46

HS: Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä - tarkastus paljasti epäkohtia

Hoivayhtiö Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä tarkastuskäynnillä paljastuneiden epäkohtien takia, uutisoi Helsingin Sanomat.

Esperi Yhteiselon yhden osaston sulkemisen taustalla on kaksi kaupungin tekemää tarkastuskäyntiä, kertoo sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen lehdelle.

Kaupungille on tullut puutteista palautetta omaisilta. Siksi yksikköön tehtiin yllätystarkastus ja sen perään toinen sovittu tarkastuskäynti tällä viikolla. Jolkkosen mukaan epäkohtia havaittiin tiloissa, apuvälineissä, henkilömitoituksessa ja laadussa. Koulutettuja työntekijöitä ei ollut hänen mukaansa riittävästi.

Yhteiselossa on lyhytaikaisessa hoidossa vammaisia ja kehitysvammaisia lapsia ja nuoria aikuisia. Alle 18-vuotiaiden osasto jää auki, mutta nuorten aikuisten osasto suljetaan toistaiseksi. Lue lisää täältä.

Loton ennätyspotti meni jakoon

Loton kaikkien aikojen suurin yksittäinen voitto meni lauantaina jakoon, kun 15,5 miljoonan euron potille löytyi voittaja. Illan arvonnassa löytyi vain yksi täysosuma, joka oli pelattu Lohjalla MK Market Routionmäessä Kalliomäentiellä, Veikkaus kertoo tiedotteessa.

Tätä ennen seitsemää oikein ei saatu 15 peräkkäiseen arvontakertaan. Veikkauksen mukaan näin pitkä putki ilman täysosumia esiintyy laskennallisesti harvemmin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Toiseksi pisin putki Lotossa on ollut yhdeksän peräkkäistä arvontakierrosta ilman täysosumaa. Lue lisää täältä.

Kuljettaja loukkaantui vakavasti ulosajossa Luumäellä

Yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti ulosajossa Luumäellä Etelä-Karjalassa, kertoo pelastuslaitos.

Onnettomuus sattui yöllä kahden jälkeen Haminantiellä Tainankylän kohdalla. Poliisin mukaan henkilöauto törmäsi rautatiesillan kannatinpilariin.

Kuljettaja loukkaantui vakavasti, autossa ei ollut muita matkustajia.

Valtatie 26 oli onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustöiden takia suljettuna reilun tunnin ajan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?