Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit

Miljardöörisijoittajana tunnettu Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Ross kehotti hallinnon sulun vuoksi talousvaikeuksiin ajautuneita työntekijöitä ottamaan lainaa.

Julkaistu: 25.1.2019 6:04

Yhdysvaltain kauppaministeri ei ymmärrä, mikseivät hallinnon palkatta jääneet työntekijät vain ota lainaa

Myös miljardöörisijoittajana tunnettu Wilbur Ross kehotti hallinnon sulun vuoksi talousvaikeuksiin ajautuneita työntekijöitä ottamaan lainaa.

Kauppaministeri Wilbur Rossin puheet CNBC-kanavan haastattelussa ovat herättäneet närkästystä Yhdysvalloissa, jossa hallinnon osittainen sulkeminen on venähtänyt ennätyksellisen pitkäksi presidentti Donald Trumpin ja kongressin demokraattien kiistellessä Meksikon rajamuurin rahoituksesta.

Senaatti ei torstaina hyväksynyt kumpaakaan kahdesta lakiesityksestä, joilla haettiin ratkaisua liittovaltion hallinnon sulkuun. Epäonnistuminen merkitsee, että jo yli kuukauden päivät muhinut pattitilanne jatkuu. Lue lisää aiheesta täältä.

Yhdysvallat vetää osan lähetystönsä työntekijöistä pois Venezuelasta

Yhdysvallat on nyt kehottanut osaa Venezuelan-lähetystönsä työntekijöistä lähtemään maasta kärjistyneen tilanteen vuoksi. Yhdysvaltojen ulkoministeriö kieltäytyy kuitenkin vetämästä kaikkia diplomaattejaan pois.

Venezuelan Nicolas Maduro on puolestaan ilmoittanut, että Venezuela sulkee lähetystönsä ja konsulaattinsa Yhdysvalloissa.

Maduro ilmoitti suhteiden katkaisemisesta sen jälkeen kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi tukevansa Venezuelan parlamentin puhemiestä Juan Guaidoa, joka on julistautunut maan virkaa toimittavaksi presidentiksi. Lue lisää aiheesta täältä.

Australiaa piinaavien ennätyshelteiden karmeat jäljet – kuolleet villihevoset täyttivät kuivuneen joenuoman

Noin 90 helteiden näännyttämää villihevosta on löydetty kuolleina Australiassa. Metsänvartijat tekivät järkyttävän löydön Santa Teresassa Australian keskiosassa. Hevoset makasivat kuolleina juomapaikalla kuivuneessa joenuomassa.

Viranomaiset ovat myös päättäneet teurastaa 50 alueella ollutta huonossa kunnossa olevaa villihevosta, jotta niiden ruhot eivät saastuttaisi muita villieläimille elintärkeitä juomapaikkoja alueella. Viime päivinä alueella on mitattu ennätyshelteitä, kuten myös muualla Australiassa. Lue lisää aiheesta täältä.

Neljä edellistä vuotta ovat olleet mittaushistorian kuumimmat

Neljä edellistä vuotta ovat olleet mittaushistorian kuumimmat, ilmenee yhdysvaltalaisen tutkimusryhmän Berkeley Earthin julkaisemista tuoreista tiedoista.

Vuosi 2018 oli mittaushistorian neljänneksi lämpimin. Viime vuonna lämpötila oli noin 1,6 celsiusastetta lämpimämpi kuin keskimäärin 1800-luvun puolivälin ja vuoden 1900 välillä. Lue lisää aiheesta täältä.

Pohjoismaiset ministerit Helsinkiin vauhdittamaan ilmastotoimia

Pohjoismaiden pääministerit ja ilmastoasioista vastaavat ministerit kokoontuvat tänään Helsinkiin vauhdittamaan pohjoismaista yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tapaamisen ovat kutsuneet koolle pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sekä asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.). Lue lisää aiheesta täältä.

Tuomioistuin puoltaa oikeudenkäyntiä sisäministerin turvapaikkapolitiikasta Italiassa

Italiassa tuomioistuin on linjannut, että sisäministeri Matteo Salvini tulisi asettaa oikeuden eteen turvapaikkapolitiikastaan.

Linjaus koskee tapausta, jossa Salvini esti 177 siirtolaista kuljettaneen Italian rajavartioston aluksen pääsyn maihin. Lue lisää aiheesta täältä.

Kreikan parlamentti lykkäsi Makedonia-äänestystään – ratkaisu luvassa tänään

Kreikan parlamentissa on määrä äänestää tänään pohjoisen naapurimaan Makedonian nimenmuutoksen hyväksymisestä.

Äänestys siirtyi eiliseltä tälle päivälle, koska parlamentissa oli niin paljon puheenvuoropyyntöjä mieliä kuohuttavasta aiheesta. Sopimuksen mukaan Makedonia muuttaa nimensä Pohjois-Makedonian tasavallaksi. Lue lisää aiheesta täältä.

Kalle Rovanperä törmäsi Teemu Sunisen autoon Monte Carlossa

Kalle Rovanperä törmäsi maanmiehensä Teemu Sunisen WRC-autoon Monte Carlon MM-rallin avauserikoiskokeella. Teemu Suninen ajoi M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä ulos kauden ensimmäisen MM-rallin avauserikoiskokeella.

Sunisen auto oli ojassa, kun samaan liukkaaseen paikkaan saapui Kalle Rovanperä R5-luokan Skodalla. Rovanperä törmäsi suoraan Sunisen auton perään.

Ott Tänak johtaa Monte Carlon MM-rallia kahden erikoiskokeen jälkeen. Esapekka Lappi on neljäntenä ja Jari-Matti Latvala viidentenä. Lue lisää aiheesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?