Yön uutiset

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Uutiskooste
Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Eilinen lumisade suuntaa itään mutta heikkenee huomattavasti

Lumisadetilanne rauhoittuu perjantain puolella huomattavasti, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Torstaina eteläisen Suomen ylittänyt lumisadealue liikkuu aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan korkeudella, mutta sademäärät eivät nouse torstain lukemiin.

Etelä-Suomessakin voi päivystävän meteorologin mukaan vielä tulla samaan säärintamaan liittyviä sateita. Iltapäivään mennessä rintama on kuitenkin edennyt itärajan tuntumaan.

Rekkaa ohittanut henkilöauto törmäsi jäisellä tiellä vastaantuleviin autoihin, kuljettaja loukkaantui vakavasti

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti ohitustilanteessa törmättyään kolmeen vastaantulevaan henkilöautoon Huittisissa, kertoo Satakunnan pelastuslaitos. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi lievemmin kaksi henkilöä, jotka olivat vastaantulevissa autoissa. Kolme muuta osallista selvisi vammoitta.

Onnettomuus sattui, kun henkilöauton kuljettaja lähti ohittamaan isoa rekkaa Raumantiellä. Päivystävän palomestarin mukaan tie onnettomuuspaikalla on peilijäässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen torstai-iltana puoli yhdentoista jälkeen.

Hallitus kuulee poliisijohdon tilannepäivityksen seksuaalirikosepäilyistä ja pohtii toimia

Hallitus keskustelee perjantaina siitä, miten lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten estämiseksi suunniteltujen toimien kanssa edetään. Se käy vielä kerran läpi sisäministeriön valmisteleman kymmenen kohdan listan, ja kuulee myös poliisijohdon tilannepäivityksen seksuaalirikosepäilyistä ja jatkotoimista.

Kokouksen taustalla ovat Oulun ja Helsingin rikosepäilyt, joissa ulkomaalaisia miehiä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Ruotsissa julkistetaan selvitys ydinasekieltosopimuksen seurauksista

Ruotsissa julkistetaan tänään hallituksen tilaama selvitys ydinaseet kieltävän YK-sopimuksen seurauksista. Ruotsi äänesti sopimuksen puolesta YK:ssa, mutta ei ole vielä sitä allekirjoituksella vahvistanut.

Kysymys on Ruotsille hankala, koska Yhdysvallat ja kaikki muut Nato-maat vastustavat sopimusta. Ruotsi on Naton läheinen kumppani ja tekee myös puolustusyhteistyötä Yhdysvaltain kanssa.

Samassa asemassa oleva Suomi ei ole hyväksynyt tai allekirjoittanut kieltosopimusta.

Trumpin hallinto erotti perheistään tuhansia lapsia enemmän kuin luultiin

Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla erotettiin vuosina 2017–2018 perheistään tuhansia siirtolaislapsia luultua enemmän. Asiasta kertoo Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriön raportti.

Presidentti Donald Trumpin hallinto harjoitti viime toukokuuhun asti nollatoleranssipolitiikkaa laittoman maahanmuuton suhteen. Lapsia erotettiin rajalla vanhemmistaan, jotka pidätettiin ja saivat syytteet laittomasta maahan pyrkimisestä.

Ministeriön raportin mukaan sen hoivissa oli 2 737 lasta kesäkuussa 2018. Perheistään erotettuja lapsia on kuitenkin ollut ministeriön mukaan tuhansia enemmän, sillä ennen kesäkuuta lapsista ei ollut pidetty tarkkaa kirjanpitoa.

Wall Street Journal: USA harkitsee kiinalaistuotteiden tuontitullien höllentämistä

Yhdysvallat harkitsee kiinalaisiin tuotteisiin kohdistuvien tuontitullien ainakin osittaista löysäämistä kauppaneuvotteluiden vauhdittamiseksi, kertoo Wall Street Journal.

Lehden lähteiden mukaan valtiovarainministeri Steve Mnuchin on nostanut keskusteluissa esiin ajatuksen luopua osasta tai kaikista tuontitulleista, jotka koskevat 250 miljardin dollarin arvoista Kiinan tuontia. Tarkoituksena olisi saada Kiina tekemään myönnytyksiä neuvotteluissa ja edistää kauppasodan loppumista.

Wall Street Journalin uutinen sai New Yorkin pörssikurssit nousuun.

Yhdysvaltain ja Kiinan on päästävä jonkinlaiseen sopuun maaliskuun alkuun mennessä, muuten Yhdysvaltain tuontitullit kiristyvät entisestään.

Rask torjui Bostonin voittoon St. Louisista

Tuukka Raskin Boston Bruins on ottanut kotonaan 5–2-voiton St. Louisista jääkiekon NHL:ssä. Rask torjui Bostonin maalilla 28 laukausta.

Ottelu oli kahden erän jälkeen 2–2, mutta päätöserässä kotijoukkue karkasi. David Krejci oli syöttäjänä kolmessa Bostonin maalissa.

Rask on torjunut Bostonin voittoon kuudessa viimeisistä seitsemästä pelaamastaan ottelusta. Boston nousi itälohkossa neljänneksi.

Leo Komarov kirjautti syöttöpisteen, kun hänen joukkueensa New York Islanders jyräsi New Jerseyn kotonaan 4–1. Islanders on voittanut kolme ottelua putkeen ja noussut itälohkossa kuudenneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt