Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

10.1.2019 4:50

Turun Pernossa tapahtui ampumavälikohtaus, jonka johdosta viisi ihmistä on otettu kiinni

Poliisille ilmoitettiin keskiviikkoiltana puoli yhdeksän jälkeen Turun Pernossa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta.

Tehtävälle lähti useita Lounais-Suomen poliisin partioita.

Poliisin mukaan asiaa selviteltäessä ilmeni, että ulkomaalaistaustaisten miesten välienselvittelyssä oltiin ammuttu laukauksia käsiaseella. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut tilanteessa.

Illan ja yön aikana poliisi suoritti teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla sekä kotietsintöjä epäiltyjen tavoittamiseksi.

Lue lisää täältä.

Italian sisäministeri Salvini toivoo Italiasta ja Puolasta uutta valta-akselia Eurooppaan

Italian sisäministeri Matteo Salvini kertoo pyrkivänsä siihen, että Italia ja Puola muodostavat Eurooppaan uuden valta-akselin, joka luo vastapainoa Saksan ja Ranskan vaikutusvallalle. Asiasta kertovat muun muassa Guardian ja Politico.

Italian populistihallituksen todellisena voimahahmona pidetyn Salvinin mukaan Italia ja Puola työstävät yhteistä suunnitelmaa EU-vaalien jälkeiselle ajalle.

– Puola ja Italia ovat tämän uuden Euroopan kevään sankareita. Se on eurooppalaisten arvojen uudelleensyntymä, jossa on vähemmän finanssipolitiikkaa, vähemmän byrokratiaa, enemmän työtä ja enemmän perhettä, ja ennen kaikkea enemmän turvallisuutta.

Lue lisää täältä.

Ruotsin hallituspyrkimyksistä tehdään välitilinpäätöstä

Ruotsissa valtiopäivien puhemies Andreas Norlén tapaa tänään kahden suurimman puolueen johtajat maan hallitusnäkymien selvittämiseksi.

Sosiaalidemokraattien Stefan Löfven ja maltillisen kokoomuksen Ulf Kristersson kertovat puhemiehelle vuorollaan käymistään keskusteluista ja tilannearvioistaan.

Lue lisää täältä.

Kiinan suurlähettiläs syyttää Kanadaa rasismista

Kiinan Kanadan-suurlähettiläs syyttää Kanadaa rasismista liittyen maiden väliseen diplomaattisen kiistaan.

Kanada on vaatinut kahden Kiinassa pidätetyn kanadalaismiehen vapauttamista ja pitänyt heidän pidätyksiään poliittisina. Miehet pidätettiin muutama päivä sen jälkeen, kun kiinalaisen teknologiayhtiö Huawein talousjohtaja pidätettiin Kanadassa Yhdysvaltojen pyynnöstä.

Suurlähettiläs Lu Shaye sanoi ottawalaisen Hill Times -lehden mielipidekirjoituksessaan, että hänen mielestään kanadalaiset syyllistyvät kaksinaismoralismiin ja valkoisen ylivallan ajamiseen vaatiessaan kanadalaismiesten vapauttamista. Lun mukaan se osoittaa, että joidenkin mielestä kanadalaiset ansaitsevat oikeudenmukaista kohtelua, mutta kiinalaiset eivät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?