Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

9.1.2019 6:21

Trump ei julista kansallista hätätilaa Meksikon muurin rahoittamiseksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei julista kansallista hätätilaa Meksikon muurin rahoittamiseksi. Trump piti tänään televisiopuheen, jossa hän puhui maahanmuutosta ja rajaturvallisuudesta. Presidentti on aiemmin sanonut, että hän saattaa julistaa kansallisen hätätilan, jotta Meksikon muurille saataisiin rahaa. Jos kansallinen hätätila olisi julistettu, Trump olisi voinut ohjata muuriin rahaa ilman kongressin hyväksyntää.

Presidentti Trump syytti televisioidussa puheessaan demokraatteja hallinnon 18 päivää kestäneestä osittaisesta sulusta. Trumpin mukaan asia voitaisiin ratkaista helposti, jos hänen poliittiset vastustajansa suostuisivat muurin rakentamiseen.

Demokraatit ovat ilmaisseet tukensa rajaturvallisuuden parantamiseen esimerkiksi teknologialla, mutta eivät ole suostuneet rahoittamaan Trumpin vaatimaa muuria. Kiista muurin rahoituksesta on johtanut hallinnon osittaiseen sulkemiseen. Lue lisää täältä.

Trumpin ex-kampanjapäällikkö jakoi presidentinvaalien galluptietoja ukrainalais-venäläiselle miehelle

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort jakoi vuoden 2016 presidentinvaalien galluptietoja ukrainalais-venäläiselle Konstantin Kilimnikille, jolla on yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluihin, katsoo Venäjä-tutkintaa johtaja erikoissyyttäjä Robert Mueller.

Asia käy yhdysvaltalaismedian mukaan ilmi vahingossa julkitulleista oikeuden asiakirjoista.

Manafortia lisäksi syytetään siitä, että hän peitteli tapaamisiaan ja yhteydenpitoaan Kilimnikiin. Kilimnik työskenteli Manafortin kanssa venäjä-mielisten politiikkojen vaalikampanjoissa itäisessä Euroopassa.

Tiedot käyvät ilmi asiakirjojen kohdista, jotka oli tarkoitus mustata. Sensurointi oli kuitenkin tehty siten, että tekstin mustattujen kohtien alta pystyi lukemaan, kertoo muun muassa Guardian. Lue lisää täältä.

Facebook on poistanut keltaliivien näkyvimpien hahmojen sivut

Facebook on poistanut keltaliivien näkyvimpien hahmojen sivuja, uutisoi Guardian. Yhtiö kertoo, ettei se hyväksy Facebookissa vihapuhetta, joka luo ympäristön pelottelulle ja joka voi provosoida väkivaltaan oikeassa maailmassa.

Keltaliivien mielenosoituksia on ollut Ranskassa jo kahdeksana lauantaina peräkkäin. Määrä on romahtanut alkuinnostuksen jälkeen, sillä marraskuun puolivälissä keltaliivejä oli liikkeellä lähes 300000.

Osa mielenosoittajista on muun muassa sytyttänyt roskiksia ja ajoneuvoja tuleen. Poliisi puolestaan suihkutti kyynelkaasua joukkoon, joka heitteli esineitä kohti poliiseja. Lue lisää täältä.

Ajokeli on huono maan eteläosissa

Maan eteläosiin on tänään odotettavissa huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä.

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa. Lisäksi ajokeli saattaa olla vaarallinen Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Sää alkaa vähitellen poutaantua lännestä alkaen. Valtaosassa maata päivä on enimmäkseen poutainen, ja maan pohjoisosassa on myös paikoin selkeää.

Lentomatkustajien on lumisateen takia syytä varautua lentojen peruuntumisiin ja myöhästymisiin aamulla, kertoo Finnair verkkosivuillaan. Tähän mennessä keskiviikkoaamun lennoista on peruttu kuusi lentoa. Viisi lennoista on kotimaan lentoja, lisäksi yksi lento Brysseliin on peruttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?