Yön uutiset: lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: lue mitä tapahtui, kun nukuit

31.12.2018 6:32

Republikaanisenaattori: Trump lupasi varmistaa, että Isis on tuhottu ennen lähtöä Syyriasta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luvannut toistaiseksi jarruttaa suunnitelmia vetäytyä Syyriasta, sanoo vaikutusvaltainen republikaanisenaattori Lindsey Graham CNN:n mukaan. Graham tapasi Trumpin Valkoisessa talossa sunnuntaina.

Grahamin mukaan presidentti on sitoutunut varmistamaan, että yhdysvaltalaisjoukkojen lähtiessä äärijärjestö Isis on täysin voitettu. Presidentti ilmoitti pari viikkoa sitten vetävänsä kaikki Yhdysvaltojen joukot Syyriasta välittömästi. Hän perusteli päätöstä sillä, että Isis on lyöty.

CNN:n mukaan Valkoinen talo ei ole kommentoinut Grahamin väitteitä vetäytymisaikataulun muutoksista. Lue lisää täältä.

Laaja kokaiinijuttu oikeudessa Tampereella - suomalainen NHL-pelaaja syytettyjen joukossa

Pirkanmaan käräjäoikeus aloittaa tänään laajan kokaiinijutun käsittelyn. Poliisi on aiemmin kertonut, että maahan epäillään tuodun lähes kaksi kiloa kokaiinia. Ainetta on poliisin mukaan levitetty käyttäjille Tampereen seudulla.

Syytettyjä on yli 20. Yksi heistä on suomalainen NHL-pelaaja Jori Lehterä. Syytteiden sisältö tulee julkiseksi vasta, kun ne on luettu oikeudessa. Lehterän lakimies on sanonut yhdysvaltalaismedian haastattelussa, että Lehterän osalta kyse on vain vähäisistä asioista. Lue lisää täältä.

Uutissuomalainen: Neljä viidestä suomalaisesta haluaa tiukentaa raiskauslakia

Suomalaisista neljä viidestä haluaa muuttaa rikoslakia siten, että sukupuoliyhteys ilman toisen suostumusta luokiteltaisiin raiskaukseksi, selviää Uutissuomalaisen gallupista. Vastaajista ainoastaan seitsemän prosenttia pitäisi nykylain ennallaan.

Nykyisin raiskaus määritellään henkilöön kohdistuvan väkivallan tai sen uhan kautta. Raiskauksesta voidaan tuomita myös ihminen, joka käyttää hyväkseen uhrin tiedottomuutta, sairautta, vammaisuutta, pelkotilaa tai muuta avutonta tilaa.

Naisista tiukennuksen kannalla on yhdeksän kymmenestä, miehistä 76 prosenttia. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?