Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

22.12.2018 5:52

Britanniassa kaksi ihmistä pidätetty Gatwickin lentokentän drone-häirintään liittyen

Britanniassa kaksi ihmistä on pidätetty Lontoon Gatwickin lentokentän drone-häirintään liittyen, kertoo poliisi.

Lennokit kiusasivat perjantaina lentokenttää jo kolmatta päivää, ja se jouduttiin illalla jälleen sulkemaan hetkeksi.

Sussexin poliisi luonnehtii toimintaa rikolliseksi ja sanoo jatkavansa asian tutkintaa.

BBC:n mukaan poliisi ei ole toistaiseksi kertonut pidätettyjen ikää eikä sukupuolta.

Satoja lentoja ja kymmenientuhansien ihmisten joulumatkoja on jouduttu perumaan häirinnän takia. Gatwickin lentokentän johtaja arvioi aiemmin, että lennokkien avulla on tavoiteltu mahdollisimman suurta häiriötä liikenteelle joulun alla. Lue lisää täältä.

Yhdysvaltojen hallinto joudutaan osin sulkemaan, Meksikon muurikiistassa ei sopua

Yhdysvalloissa liittovaltion hallinto joudutaan osittain sulkemaan Meksikon rajamuuria koskevan kiistan takia. Muun muassa Washington Postin mukaan sulku varmistui perjantai-iltana, kun kongressissa ei päästy sopuun budjetista.

Valkoisen talon ja senaatin edustajat ovat käyneet viime hetken neuvotteluja hallinnon osittaisen alasajon estämiseksi. Takaraja on ollut paikallista aikaa perjantaina puoliltaöin, jolloin osa hallinnon rahoituksesta loppuu.

Presidentti Donald Trump on kieltäytynyt hyväksymästä rahoitusratkaisua, joka ei turvaa viiden miljardin dollarin rahoitusta Meksikon rajamuurille. Demokraatit vastaustavat rajamuuria ja ovat vaatineet, että sen sijaan rahaa ohjattaisiin muihin rajavalvontatoimiin.

Trump on syyttänyt kiistasta demokraatteja ja sanonut Valkoisen talon olevan täysin valmistautunut pitkään sulkuun. Lue lisää täältä.

Korkein oikeus esti Trumpin turvapaikkalinjan kiristämisen

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin turvapaikkapolitiikka on kokenut uuden takaiskun maan korkeimman oikeuden estettyä linjan kiristämisen. Trump on pyrkinyt ottamaan käyttöön uuden käytännön Meksikon vastaisella rajalla, jossa turvapaikkaa voisivat hakea vastedes vain ne, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin virallisten rajanylityspaikkojen kautta.

Trumpin linjaus oli jäädytetty alemmissa oikeusasteissa, jotka pitivät sitä mahdollisesti laittomana. Perjantaina korkein oikeus vahvisti aiemman kannan.

Neljä tuomaria yhdeksästä oli kuitenkin Trumpin puolella, yksi heistä oli hiljattain tuomariksi nimitetty Brett Kavanaugh.

Trump on pyrkinyt päätöksellään estämään Väli-Amerikasta Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten pääsyä maahan. Monet heistä sanovat pakenevansa kotimaidensa köyhyyttä ja väkivaltaa. Lue lisää täältä.

Tukholman keskustassa neljä loukkaantunut tappelussa

Tukholman keskustassa ainakin neljä ihmistä on loukkaantunut tappelussa Sergelin torilla. Kolmen vammat vaikuttavat ilmeisesti puukon aiheuttamilta.

Hälytys paikalle tuli noin kello 22.20 Suomen aikaa.

Monien ihmisten nähtiin poistuvan paikalta, ja poliisi etsii heitä parhaillaan. Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?