Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

21.12.2018 5:47

Pudasjärvellä hotelli Iso-Syötteen katto liekeissä

Pudasjärvellä hotelli Iso-Syötteen katto on liekeissä, kerrotaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

Päivystävän palomestarin mukaan hotellista on evakuoitu 41 ihmistä. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut.

Viimeisimpien tietojen mukaan hotellin ravintola ja huoltotiloja on tuhoutunut palossa, mutta palo ei olisi levinnyt majoitustiloihin. Pelastuslaitos yrittää estää palon leviämistä muihin tiloihin. Vahinkoja kuvaillaan mittaviksi.

Päivystävän palomestarin mukaan paikalla on 15 yksikköä Oulu-Koillismaan ja Lapin pelastuslaitoksilta. Pelastustöiden arvioidaan kestävän ainakin aamuun.

Palon syttymissyy ja -paikka ovat epäselviä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen yhtä aamuyöllä. Lue lisää täältä.

Britanniassa poliisi pohtii lentokenttää häiriköivien dronejen ampumista - armeija pyydetty apuun

Britanniassa poliisi pohtii, voisiko Gatwickin lentokenttää häiriköivät dronet ampua alas, jotta lentokenttä saataisiin vihdoin avattua, uutisoi BBC. Aiemmin poliisi sulki ampumisen pois mahdollisten harhaluotien takia. Myös armeija on pyydetty apuun ratkaisemaan lennokkiongelmaa.

Helsingin ja Gatwickin välistä reittiä liikennöivä Norwegian kehotti verkkosivuillaan matkustajia olemaan lähtemättä kentälle. Gatwickin lentokentän Twitter-tilillä matkustajia kehotetaan tarkistamaan lentonsa tila lentoyhtiöltään ja olemaan saapumatta kentälle, jos lennon tilaa ei ole vahvistettu. Lue lisää täältä.

Yhdysvaltojen puolustusministeri Jim Mattis eroaa, näkemyserot Trumpin kanssa paisuivat liian suuriksi

Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis eroaa tehtävästään. Mattis jätti presidentti Donald Trumpille erokirjeensä torstaina, päivä sen jälkeen kun Trump ilmoitti yllättäen Yhdysvaltojen vetävän joukkonsa Syyriasta.

Mattis perusteli eroaan sillä, että Trumpilla on oikeus saada puolustusministeri, jonka näkemykset vastaavat paremmin presidentin omia. Yhdysvaltalaismedian mukaan Mattis erosi protestina Trumpin Syyria-päätökselle.

Suorasukaisessa erokirjeessään Mattis tähdensi, että Yhdysvallat ei voi suojella omia etujaan maailmalla ilman vahvaa ja kunnioittavaa suhdetta liittolaisiinsa. Hän myös korosti, että Yhdysvaltojen on oltava peräänantamaton Venäjää kohtaan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?