Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

20.12.2018 6:17

Yhdysvaltojen vetäytyminen Syyriasta olisi suuri pettymys Isisiä vastaan taisteleville kurdeille, sanovat asiantuntijat

Asiantuntijat näkevät Yhdysvaltojen vetäytymisen Syyriasta merkittävien kurdiliittolaisten hylkäämisenä ja lahjana äärijärjestö Isisille, uutisoi New York Times.

Vetäytymisen uskotaan näyttävän vihreää valoa Turkille, joka on aikaisemmin uhkaillut hyökkäyksellä Koillis-Syyriaan. Jos Turkki hyökkäisi alueelle, kurdijoukkojen odotetaan palaavan rajan tuntumaan alueilta, joilla taistellaan Isisiä vastaan.

Yhdysvaltain diplomaattilähteet kertoivat keskiviikkona, että maa aikoo vetää kaikki joukkonsa Syyriasta niin pian kuin mahdollista.

Yhdysvalloilla on Syyriassa noin 2 000 sotilasta. Valtaosa sotilaista on juuri kouluttanut Isisiä vastaan taistelevia paikallisia SDF-kurdijoukkoja. Lue lisää täältä.

Washingtonin pääsyyttäjä haastoi Facebookin oikeuteen

Washingtonin pääsyyttäjä on haastanut Facebookin oikeuteen palvelujen käyttäjien yksityisyydensuojan loukkaamisesta, uutisoi muun muassa New York Times. Pääsyyttäjän mukaan Facebook epäonnistui suojelemaan käyttäjiensä tietoja ja johti käyttäjiä harhaan siitä, kuka tietoja käyttää ja miten.

Keväällä paljastui, että yritys on antanut brittiläisen Cambridge Analytica -yhtiön kerätä kymmenienmiljoonien käyttäjien tietoja. Niitä hyödynnettiin muun muassa Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa 2016. Suurin osa käyttäjistä, joihin tietovuoto kohdistui, oli Facebookin mukaan yhdysvaltalaisia. Lue lisää täältä.

Yhdysvalloissa lähes 700 katolisen papiston jäsentä syytetään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Lähes 700 katolisen papiston jäsentä syytetään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Yhdysvalloissa. Määrä on suurempi kuin katolinen kirkko on aikaisemmin tuonut esiin.

Illinoisin osavaltion yleisen syyttäjän mukaan hyväksikäyttötapauksia on reilusti enemmän kuin mitä osavaltion kuusi hiippakuntaa on ilmoittanut.

Elokuussa alkaneissa tutkinnoissa on löytynyt noin 500 tapausta.

Syyttäjänvirasto on kritisoinut kirkon tapaa käsitellä hyväksikäyttösyytöksiä. Tutkinnassa on puutoksia, ja usein tapauksista ei ilmoiteta viranomaisille. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?