Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu: 16.12.2018 5:12

Irlantilainen Katie Taylor kukisti Eva Wahlströmin

Irlantilainen Katie Taylor on säilyttänyt ammattilaisnyrkkeilyn kevytsarjan maailmanmestaruuden. Taylor kukisti suomalaisen Eva Wahlströmin legendaarisessa Madison Square Gardenissa Yhdysvalloissa isketyssä ottelussa.

Irish Mirrorin mukaan Taylor esiintyi koko ottelun ajan itsevarmana ja dominoi ottelua, kun taas Wahlströmillä oli vaikeuksia keskittyä.

Wahlström sai ottelussa ainakin yhden verta vuotavan haavan päähänsä.

Ennen illan ottelua Wahlströmillä oli takanaan 22 voittoa ja yksi ratkaisematon ottelu. Nyt koettu tappio oli hänen ammattilaisuransa ensimmäinen, mutta aiemmin Wahlström on otellut alemmassa painoluokassa. Wahlström on ylemmän höyhensarjan maailmanmestari. Lue lisää täältä.

YK:n ilmastokokouksessa syntyi sopu Pariisin sopimuksen toimeenpanosta

YK:n ilmastokokous on hyväksynyt Pariisin ilmastotavoitteiden toimeenpanoa koskevan sääntökirjan. Sitä on tarkoitus soveltaa vuodesta 2020 alkaen.

Puolan Katowicessa sorvatun sääntökirjan toimilla pyritään rajoittamaan ilmaston lämpeneminen reilusti alle kahteen asteeseen.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) mukaa säännöt ovat vahvat ja kaikille yhteiset, mikä oli Suomen ja EU:n keskeinen tavoite. Vähiten kehittyneille ja haavoittuville maille luvataan kuitenkin joustoja tavoitteiden toimeenpanoon ja rahoitusta ilmastonmuutokseen sopeutumista varten.

Kansalaisjärjestöt kaipasivat päätöksiin enemmän kunnianhimoa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK luonnehti neuvottelutulosta odotuksiin nähden kohtuulliseksi. Lue lisää täältä.

HS-gallup: Vihreiden kannatus kääntyi kasvuun Haaviston noustua puheenjohtajaksi

Vihreiden kannatus on kääntynyt kasvuun sen jälkeen kun Pekka Haavisto valittiin puolueen puheenjohtajaksi marraskuun alussa, ilmenee tuoreesta HS-gallupista. Sen mukaan vihreiden kannatuskäyrä on noussut 13,4 prosenttiin, kun vielä lokakuussa kannatus oli 12 prosenttia.

Samaan aikaan SDP:n kannatus on notkahtanut, vaikka puolue jatkaa edelleen suosituimpana. SDP:n kannatus on laskenut edellisestä mittauksesta prosenttiyksikön verran 21,4 prosenttiin.

Vihreiden ja SDP:n kannatusmuutokset ovat hyvin samansuuntaisia kuin Ylen viime viikolla julkaisemassa mittauksessa.

HS-gallupin teki HS:n toimeksiannosta Kantar TNS. Kyselyyn haastateltiin marras–joulukuussa puhelimitse liki 2 300 ihmistä. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin. Lue lisää täältä.