Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu:

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä on otettu kiinni Orimattilassa

Ruotsin etsityin ihminen Jani Kellokumpu on otettu kiinni Orimattilassa Päijät-Hämeessä, kertoo ruotsalaismedia. 37-vuotias mies otettiin Expressenin mukaan kiinni hurjan takaa-ajon jälkeen perjantaina illalla.

Mies oli myös Suomen etsityimpien henkilöiden listalla. Hänet etsintäkuulutettiin ruotsalaisen viranomaisen laatiman eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella. Miestä epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Poliisi on jo aiemmin kertonut, että mies saattaa oleskella Suomessa. Lue lisää täältä.

Trump nimitti Mick Mulvaneyn Valkoisen talon virkaa tekeväksi kansliapäälliköksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimennyt Mick Mulvaneyn Valkoisen talon virkaa tekeväksi kansliapäälliköksi, kertoo yhdysvaltalaismedia. Mulvaney työskentelee tällä hetkellä Valkoisen talon hallinto- ja budjettijohtajana.

Viime viikolla Trump ilmoitti, että Valkoisen talon nykyinen kansliapäällikkö John Kelly astuu syrjään.

Yhdysvaltalaismedia spekuloi aiemmin, että Trump harkitsee vävypoikansa Jared Kushnerin nimittämistä Valkoisen talon kansliapäälliköksi. Lue lisää täältä.

Ranskassa viranomaiset selvittävät, miksi Strasbourgin ampujaa ei saatu pysäytettyä

Ranskan viranomaiset selvittävät, minkä takia Strasbourgin ampujan toimia ei saatu estettyä, kertoo Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Poliisit lisäksi tutkivat, oliko miehellä rikostovereita. Asiasta uutisoi Guardian.

29-vuotias Cherif Chekatt ampui kuoliaaksi Strasbourgissa neljä ihmistä ja haavoitti useita muita lähellä joulutoria tiistaina.

Poliisin oli tarkoitus ottaa mies kiinni aiemmin samana päivänä.

Poliisi ampui miehen kuoliaaksi torstaina illalla. Sitä ennen mies oli ollut pakosalla noin kaksi vuorokautta. Lue lisää täältä.

Lähes seitsemän miljoonan Facebook-käyttäjän julkaisemattomat kuvat saattoivat vuotaa ulkopuolisille

Facebookin häiriön takia jopa 6,8 miljoonan Facebook-käyttäjän julkaisemattomat kuvat ovat saattaneet päätyä kolmansien osapuolien käsiin. Häiriö alkoi 13. syyskuuta ja päättyi 25. syyskuuta.

Facebook pahoittelee tilannetta ja kertoo ilmoittavansa niille käyttäjille, joiden julkaisemattomat kuvat ovat saattaneet levitä ulkopuolisille. Käyttäjät voivat lisäksi nähdä, mitkä kuvat ovat saattaneet päätyä ulkopuolisten käsiin.

Vika koskee käyttäjiä, jotka olivat antaneet luvan kolmannen osapuolen sovelluksille päästä kuviinsa. Häiriön takia kolmannet osapuolet saattoivat päästä käsiksi esimerkiksi kuviin, jotka oli ladattu Facebookiin, mutta niitä ei ollut julkaistu. Lue lisää täältä.