Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.12.2018 5:54

May matkaa Manner-Eurooppaan avaamaan parlamentin brexit-tuntoja

Britannian pääministeri Theresa May matkustaa tänään Hollantiin ja Saksaan keskustelemaan brexit-sopimuksesta. May päätti eilen lykätä parlamentin äänestystä brexit-sopimuksesta, joka oli määrä järjestää tänään.

May tapaa ainakin Hollannin pääministeri Mark Rutten ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. May kertoi eilen, että hän aikoo keskustella kollegoidensa kanssa parlamentin esille tuomista huolista.

May lykkäsi äänestystä, sillä hänestä oli selvää etteivät "tärkeät puolueet" olisi sopimusta hyväksyneet. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on kuitenkin sanonut, ettei EU:n ja Britannian välille saavutettua sopimusta enää avattaisi neuvotteluille. Lue lisää täältä.

YK:n ilmastokokouksessa toivottiin lämpenemisen pysäyttämistä - esitys ajautui umpikujaan

Puolassa kokoontuva YK:n ilmastokokous on ajautunut umpikujaan esityksessä, jossa toivottiin ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä 1,5 celsiusasteeseen. Esitys pohjautui taannoiseen Kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n raporttiin, joka patisti hallituksia ottamaan vastuuta ilmastonmuutoksesta.

Etenkin Yhdysvallat ja Saudi-Arabia asettuivat puheenvuoroissaan vastustamaan esitystä. Yhdysvaltojen edustajan mukaan minkään valtion ei pitäisi uhrata taloudellista hyvinvointiaan kestävän ympäristöajattelun vuoksi.

Yhdysvallat on irtautunut liki 200 valtion välisestä Pariisin ilmastosopimuksesta. Tänään ilmastokokous jatkuu Pariisin ilmastosopimuksen "sääntökirjan" sorvaamisella. Lue lisää täältä.

YK-konferenssilta vihreää valoa kiistellylle siirtolaisuusasiakirjalle

YK:n konferenssi hyväksyi paljon keskustelua herättäneen siirtolaisuusasiakirjan, vaikka osa sen jäsenmaista vastustaa sitä. Asiakirja saatiin valmiiksi heinäkuussa 18 kuukautta kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

YK:n yleiskokouksen on tarkoitus hyväksyä sopimus vielä myöhemmin.

Kyseessä on YK:n ensimmäinen maailmanlaajuinen asiakirja, joka esittelee jäsenmaille yhteiset käytännöt kansainvälisessä siirtolaisuudessa.

Osa jäsenmaista on väittänyt, että asiakirja loukkaa valtioiden suvereniteettia. Hyväksytty asiakirja ei ole kuitenkaan oikeudellisesti sitova, eikä velvoita jäsenmaita mihinkään. Lue lisää täältä.

Venäjä lennätti ydinpommikoneensa sotaharjoitukseen Venezuelaan

Venäjän ilmavoimat on lennättänyt kaksi ydinohjuksia kantamaan suunniteltua Tupolev Tu-160 -pommikonetta ja muuta kalustoaan Venezuelaan, jossa Venäjä osallistuu sotaharjoitukseen isäntämaan kanssa. Harjoitukseen osallistuu myös noin sata venäläislentäjää.

Yhteisellä sotaharjoituksella Venezuela toivoo viestivänsä, että sillä on vahvoja tukijoita ympäri maailmaa. Maan presidentti Nicolas Maduro on usein sanonut Yhdysvaltojen yrittävän vehkeillä hänen hallintoaan vastaan.

Venäjä ja Venezuela ovat lähentyneet myös taloudellisesti. Maduro tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin viime viikolla Moskovassa, jossa Venäjä sitoutui tekemään miljardisijoituksia syvissä talousongelmissa painivaan Venezuelaan. Lue lisää täältä.

Yhdysvaltalaismediat: Venäjän agentiksi epäilty Butina myöntämässä syyllisyytensä

Yhdysvalloissa pidätetyn Venäjän agentiksi epäillyn Maria Butinan uskotaan myöntävän syyllisyytensä, kertovat yhdysvaltalaismediat. Butina on aiemmin vedonnut syyttömyyteensä, mutta syyttäjän ja Butinan asianajajan oikeuteen toimittamista asiakirjoista käy ilmi, että Butina on valmis muuttamaan vetoomustaan.

Osapuolet ovat pyytäneet liittovaltion tuomarilta kuulemistilaisuutta tälle päivälle.

Butina pidätettiin heinäkuussa, sillä häntä epäillään yrityksistä vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan. Butina loi aktiivisesti suhteita republikaanivaikuttajiin ja sallivien aselakien puolesta lobbaavaan kivääriyhdistys NRA:han. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta