Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu: 10.12.2018 5:41

CNN:n lähde: Murhattu toimittaja Khashoggi toisteli ennen kuolemaansa, ettei pysty hengittämään

Istanbulissa murhattu sauditoimittaja Jamal Khashoggi toisteli viimehetkillään, ettei hän pysty hengittämään. Asian paljastaa surmahetken taltioinnista tekstikäännöksen nähnyt lähde CNN:lle.

Lähteen mukaan nauhalta käy ilmi myös, että murha oli ennalta suunniteltu. Esimerkiksi Turkki on syyttänyt Khashoggin murhasta Saudi-Arabian ylintä johtoa.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan myös Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA pitää todennäköisenä, että Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman on osallinen murhaan.

Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa lokakuun alussa. Lue lisää täältä.

NYT: Trumpin kansliapäällikön kaappaus ei onnistunut - Ayers kieltäytyy tehtävästä

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkö Nick Ayers on kieltäytynyt toimimasta presidentti Donald Trumpin kansliapäällikkönä, kertovat lähteet New York Timesille. Trump ilmoitti lauantaina, että Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly jättää tehtävänsä vuoden lopussa.

Mediassa Ayersista povattiin Trumpin tulevaa kansliapäällikköä sen jälkeen, kun epäilyt Kellyn ja Trumpin huonoista väleistä levisivät.

New York Times kertoo, että Ayers on jättämässä Washingtonin kokonaan taakseen ja palaamassa perheineen Georgiaan. Lähteiden mukaan hän olisi lupautunut toimimaan Trumpin väliaikaisena kansliapäällikkönä. Lue lisää täältä.

Venäjällä oikeuden on määrä langettaa tuomio miehelle, jota syytetään kymmenien ihmisten murhaamisesta Siperiassa

Venäjällä oikeuden on määrä langettaa tänään tuomio miehelle, joka on syytteessä kymmenien ihmisten murhaamisesta Siperiassa.

Entinen poliisi Mihail Popkov on jo aiemmin tuomittu elinkautiseen 22 murhasta. Hän tunnusti myöhemmin tappaneensa myös 59 muuta henkilöä. Yhtä lukuun ottamatta Popkovin uhrit olivat naisia, jotka tämän mukaan olivat prostituoituja tai viettivät muuten moraalitonta elämää. Suurin osa oli kuitenkin tavallisia perheellisiä naisia.

Verityöt Popkov teki vuosina 1992–2010 sekä poliisin virassa että eläkkeellä. Hänet pidätettiin 2012. Lue lisää täältä.

Winnipegin Patrik Laine pääsi taas pisteiden makuun

Jääkiekon NHL:ssä Winnipegin suomalaistykki Patrik Laine keräsi kaksi syöttöpistettä joukkueensa maali-ilottelussa. Winnipeg voitti Philadelphiaa vastaan pelatun ottelun maalein 7–1.

Neljässä edellisessä ottelussa Laine ei ole kerännyt yhtäkään tehopistettä.

Montrealin Jesperi Kotkaniemelle kirjattiin puolestaan yksi syöttöpiste ottelussa Chicagoa vastaan. Montreal vei voiton 3–2.

Bostonin maalia vahtinut Tuukka Rask torjui 27 kertaa ottelussa Ottawaa vastaan. Boston vei voiton jatkoajalla luvuin 2–1. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?