Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit

Ihmiset marssivat ilmaston puolesta Belgian pääkaupungissa Brysselissä sunnuntaina, päivää ennen Puolassa alkavaa ilmastokokousta.

3.12.2018 5:45

”Ihmiskunta vaarassa hävitä” – 5 kysymystä ja vastausta kriittisestä ilmastokokouksesta, joka alkoi Puolassa keskellä valtavaa hiilialuetta.

Sunnuntaina Puolan Katowicessa käynnistynyt COP24-ilmastokokous on kriittisin ilmastonmuutokseen liittyvä kokous sitten Pariisissa vuonna 2015 solmitun sopimuksen.

YK:n ilmastonmuutosorganisaation johtaja Maria Espinosa sanoo, että ihmiskunta on ”vaarassa hävitä”, jos ilmastonmuutoksen sallitaan jatkuvan nykyisellä tahdilla. Lue lisää täältä.

Suomalaistähtien dominointi NHL:ssä jatkuu – Mikko Rantanen ja Patrik Laine pörssien kärjessä

NHL:N kymmenennelle peliviikolle siirrytään suomalaiskomennossa. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen johtaa pistepörssiä ja maalipörssin kärjessä on Winnipeg Jetsin Patrik Laine.

Rantanen johtaa pistepörssiä tehoilla 11+34=45. Rantanen on ketjukaveri Nathan MacKinnonin ohella toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on rikkonut 40 pisteen rajan tällä kaudella. Lue lisää täältä.

Saudi-Arabia: YK pääsee evakuoimaan loukkaantuneita hutheja Jemenistä tänään

YK pääsee tänään evakuoimaan Jemenistä viisikymmentä loukkaantunutta huthikapinallista, Saudi-Arabian johtama koalitio kertoo. Saudi-Arabian valtiollisen uutistoimiston välittämän tiedon mukaan evakuoinneilla pyritään rakentamaan luottamusta ennen Ruotsissa järjestettäviä rauhanneuvotteluita. Lue lisää täältä.

Kerrostalohuoneisto tuhoutui tulipalossa Lappeenrannassa – todennäköinen syttymissyy päälle jäänyt sähköhella

Lue lisää täältä.

Naamioitunut asemies ryösti kaupan Oulussa – poliisi sai epäillyn kiinni ryöstöpaikan läheltä

Lue lisää täältä.

Maailmanpankki tuplaa ilmastotalkoorahansa 200 miljardiin dollariin

Maailmanpankki on ilmoittanut kaksinkertaistavansa ilmastonmuutoksen torjumiseen osoitetut varat. Pankki aikoo sijoittaa 200 miljardia dollaria eli yli 175 miljardia euroa ilmastonmuutoksen torjumiseen vuodesta 2021 vuoteen 2025.

Pankki aikoo keskittyä erityisesti kasvihuonepäästöjen vähentämiseen korvaamalla niiden päästäjät uusiutuvalla energialla. Se toivoo, että sen työ ilmastonmuutoksen eteen veisi viestiä myös muille kansainvälisen yhteisön toimijoille. Lue lisää täältä.

Tänään on veromätkyjen ensimmäinen eräpäivä – veronpalautukset kilahtavat pian tileille

Jos jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Ensimmäinen erä on maksettava viimeistään tänään, ja toisen erän viimeinen maksupäivä on 1. helmikuuta 2019. Lue lisää täältä.

Lumisateita luvassa maan länsiosiin – kannattaa varautua liukkaaseen ajokeliin

Suomen länsiosissa voi olla maanantaina päivällä liukas ajokeli, varoittaa Ilmatieteen laitos. Maan länsiosiin saapuu päivällä lumisateita, jotka saattavat sataa länsirannikolla osin vetenä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?