Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 26.11.2018 6:16

Venäjä vahvistaa ottaneensa haltuun kolme Ukrainan alusta Krimin edustalla

Venäjä vahvistaa ottaneensa haltuun kolme Ukrainan laivaston alusta Krimin niemimaan rannikon edustalla. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB sanoo myös, että Venäjä käytti aseita pysäyttääkseen alukset.

Välikohtaus sattui Kertshinsalmessa. Se on kapea vesiväylä, jota pitkin pääsee Mustaltamereltä Asovanmerelle, jossa sekä Venäjä että Ukraina toimivat.

Tilanteen jännittyminen alueella on herättänyt huolta Ukrainan läntisten liittolaisten keskuudessa ja herättänyt pelkoa mahdollisesta sotilaallisen toiminnan laajenemisesta.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tapasi Ukrainan armeijan johtoa ja kokousti sen jälkeen turvallisuus- ja puolustusneuvoston kanssa. Poroshenko esittää parlamentille 60 päivän mittaisen poikkeustilalain käyttöönottoa, presidentin kanslia kertoo tiedotteessa. Presidentti on kutsunut parlamentin maanantaiksi ylimääräiseen istuntoon käsittelemään asiaa. Lue lisää täältä.

Meksiko karkottaa siirtolaiset, jotka yrittivät kiivetä laittomasti Yhdysvaltoihin

Meksiko aikoo karkottaa maasta lähes 500 keskiamerikkalaista siirtolaista, jotka yrittivät Yhdysvaltoihin laittomasti, kertoo maan sisäministeriö BBC:n mukaan.

Sadat siirtolaiset yrittivät kiivetä aitojen yli Yhdysvaltoihin lähellä Tijuanan kaupunkia Meksikossa. Yhdysvaltalaiset rajavartijat torjuivat siirtolaisten vyöryn käyttämällä kyynelkaasua.

Pian tämän jälkeen Yhdysvaltain viranomaiset sulkivat San Ysidron raja-aseman. Uutistoimisto AFP:n mukaan raja-asema on jälleen avattu.

Meksikon sisäministeriön mukaan siirtolaisten yritys mennä Yhdysvaltoihin laittomasti vahingoittaa heidän tavoitteitaan. Tuhannet keskiamerikkalaiset siirtolaiset ovat kerääntyneet Tijuanaan toiveenaan saada turvapaikka Yhdysvalloista. Lue lisää täältä.

USA:ssa alkaa oikeudenkäynti Charlottesvillen tapahtumista

Yhdysvalloissa alkaa tänään oikeudenkäynti runsaan vuoden takaisista Charlottesvillen tapahtumista. Valkoisen ylivallan kannattaja ajoi autolla rasisminvastaiseen mielenosoitukseen sillä seurauksella, että nainen kuoli ja parikymmentä muuta loukkaantui.

Autoa ajanutta parikymppistä miestä syytetään murhasta.

Charlottesvilleen oli elokuussa 2017 kokoontunut uusnatseja ja muita äärioikeistolaisia laajoihin mielenosoituksiin. Samaan aikaan kaupungissa järjestettiin myös vastamielenosoituksia, joissa vastustettiin rasismia. Lue lisää täältä.

Iranissa yli 200 ihmistä loukkaantunut maanjäristyksessä

Iranissa ainakin 260 ihmistä on loukkaantunut maanjäristyksessä, kertovat viranomaiset.

Järistys sattui maan länsiosassa Kermanshahissa, ja sen voimakkuus oli 6,4. Järistyksen keskus oli noin 17 kilometriä lounaaseen Sarpol-e Zahabin kaupungista lähellä Irakin rajaa, ja järistys tapahtui seitsemän kilometrin syvyydessä.

Viranomaisilla ei toistaiseksi ole tietoa mahdollisista kuolonuhreista. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta