Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

23.11.2018 5:30

Espanjan pääministeri tapasi Mayn – ei muuttanut kantaansa brexitin mahdollisesta romuttamisesta

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez ei muuttanut kantaansa brexit-sopimuksen mahdollisesta romuttamisesta tavattuaan Britannian pääministerin Theresa Mayn.

Sanchez kirjoittaa Twitterissä, että keskusteltuaan Mayn kanssa, heidän kantansa ovat edelleen kaukana toisistaan. Sanchez kirjoittaa, että hallitus puolustaa aina Espanjan etua, ja jos muutoksia ei tule, käytetään veto-oikeutta. Lue lisää täältä.

Hillary Clinton Guardianille: Euroopan täytyy pitää maahanmuutto aisoissa

The Guardian -lehden tuoreessa haastattelussa Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton neuvoo Euroopan maita taistelemaan kasvavaa oikeistopopulismia vastaan hillitsemällä maahanmuuttoa.

Clinton sanoo, että Euroopan maiden tulisi välittää ulospäin vahvempaa signaalia siitä, että maat ”eivät ole kykeneviä jatkamaan turvapaikkojen ja tuen tarjoamista”. Lue lisää täältä.

Black Friday -kaaos alkoi Yhdysvalloissa ja maailmalla

Yhdysvalloista alkunsa saanut ostospäivä Black Friday näkyy tänään myös Suomen kaupoissa. Suuri ostosjuhla osuu kiitospäivän jälkeiseen perjantaihin, jolloin monet amerikkalaiset viettävät pitkää viikonloppua ja ehtivät tungeksimaan kaupoissa.

Yhdysvalloista on jo levinnyt maailmalle kuvia kauppojen tungoksesta. Esimerkiksi New Yorkissa väki kerääntyi Macy’s-tavaratalon edustalle jo hyvissä ajoin ennen ovien aukeamista. Lue lisää täältä.

Brittipoliisi julkaisi ennennäkemättömän videon Skripalien myrkyttämisestä epäillyistä miehistä

Britannian poliisi on julkaissut ennennäkemätöntä videomateriaalia kahdesta miehestä, joiden epäillään myrkyttäneen entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären maaliskuussa Salisburyssa.

Poliisi pyytää nyt vihjeitä niiltä henkilöiltä, jotka ovat saattaneet nähdä epäillyt Britanniassa maaliskuun 2. päivän ja 4. päivän välisenä aikana. Poliisi toivoo lisäksi vinkkejä Nina Ricci -hajuvesilaatikosta tai -pullosta, jossa hermomyrkkyä ilmeisesti säilytettiin. Lue lisää täältä.

AFP: Samsung Electronics pyytää anteeksi syöpään sairastuneilta tehdastyöntekijöiltä

Samsung Electronics on pyytänyt anteeksi niiltä puolijohdetehtaillaan työskennelleiltä työntekijöiltä, jotka sairastuivat syöpään. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

– Pyydämme vilpittömästi anteeksi sairaudesta kärsiviltä työntekijöiltä ja heidän perheiltään. Olemme epäonnistuneet terveysriskin asianmukaisessa käsittelyssä puolijohde- ja lcd-tehtaillamme, Samsungin puolijohdeyksikön johtaja Kim Ki-nam sanoi. Lue lisää täältä.

Liperissä valtatie 23 on avattu liikenteelle onnettomuuden jäljiltä

Liperissä Pohjois-Karjalassa valtatie 23 Pöytälahdentien ja Korpivaarantien väliseltä osuudelta avattiin hieman ennen kello viittä perjantaina aamulla torstaisen rekkaonnettomuuden jälkeen.

Torstaina iltapäivällä puoliperävaunullinen rekka suistui ulos liukkaalta tieltä, ja pelastuslaitoksen mukaan rekka ajautui päin kalliota. Lue lisää täältä.

Alppihiihtosuuruus Erik Guay ilmoitti yllättäen lopettavansa

Alppihiihdon kaksinkertaisen maailmanmestarin Erik Guayn ura on ohi.

Kanadalainen Guay, 37, ilmoitti yllättävästä lopettamispäätöksestään torstaina. Hän voitti syöksylaskun MM-kultaa vuonna 2011 Garmisch-Partenkirchenissä ja super-G:n MM-kultaa vuonna 2017 St. Moritzissa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?