Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Suomi juhlii lohkovoittoa jalkapallon Kansojen liigassa.

16.11.2018 5:23

Huuhkajat voitti lohkonsa! Markku Kanervan sopimukseen jatkoa

Huuhkajien valmentaja nostaa Kansojen liigan lohkovoiton A-maajoukkueen suurimpien saavutusten joukkoon. Suomen lohkovoitolla on myös sellainen vaikutus, että päävalmentaja Markku Kanervan sopimus jatkuu ainakin maaliskuuhun 2020 asti. Silloin pelataan Kansojen liigan pudotuspelit. Alun perin Kanervan sopimus oli kolmivuotinen eli sen piti päättyä vuoden 2019 lopussa.

– Jos pääsemme kisoihin, sopimus kattaa nekin, Kanerva sanoi ottelun jälkeen. Lue lisää aiheesta täältä.

Floridassa lasketaan yhä ääniä, uudelleen ja uudelleen: ”Maailma nauraa meille joka vaaleissa”

Yhdysvalloissa saadaan edelleen jännittää yli viikon takaisten kongressivaalien lopullisia tuloksia. Katseet kohdistuvat Floridaan, jossa ääniä on jouduttu laskemaan uudelleen täpäräksi menneiden tulosten takia.

Tunteita on kuumentanut sekin, että Browardin piirikunnassa Floridassa on ollut aiemminkin ongelmia ääntenlaskennassa.

– Maailma nauraa meille joka vaaleissa, sanoi liittovaltion tuomari Mark Walker uutistoimisto Reutersin mukaan. Lue lisää aiheesta täältä.

HS-gallup: Demarit jatkaa kärjessä, vihreiden kannatusluisu pysähtyi

SDP:n kannatus Suomen suosituimpana puolueena on. HS:n teettämän gallupin mukaan demareiden kannatus on noussut 22,4 prosenttiin. Kokoomus on toisena 19,7 prosentin kannatuksella.

Kolmantena olevan keskustan kannatus on laskenut hieman ja on nyt 15,4 prosenttia. Vihreiden kannatusluisu näyttää sen sijaan pysähtyneen. Puolueen kannatus nousi hieman edellisestä mittauksesta 12,5 prosenttiin. Lue lisää aiheesta täältä.

Kilogrammassa tapahtuu iso muutos – oikeaa kiloa ei kohta enää ole

Kilogrammaa ei kohta enää ole. Tähän asti se on ollut Ranskassa ja määrittänyt massan. Nyt kansainvälinen tutkijayhteisö aikoo määrittää kilogramman uudelleen.

Kilogramma on aina ollut erityinen. Sitä ei ole määritelty luonnonvakioiden avulla, kuten muut SI-järjestelmän perussuureet. Sen sijaan kilogramman on määrittänyt Ranskassa säilytettävä platinan ja iridiumin seoksesta valmistettu prototyyppi – se oikea kilogramma, eli Le Grand K.

Kyseisen metallisen kilogramman prototyypin ongelmana on ollut se, ettei sen massa ole pysynyt täsmälleen samana. Tiedeyhteisö aikoo nyt hyväksyä kilogrammalle uuden määritelmän muuttumattomien luonnonvakioiden perusteella. Lue lisää aiheesta täältä.

Indonesian turmakoneessa kuolleen miehen perhe haastoi Boeingin oikeuteen

Indonesian turmakoneessa kuolleen miehen perhe on haastanut lentokonevalmistaja Boeingin oikeuteen turmakoneen väitetyistä turvallisuuspuutteista, kertoo CNN.

Yhdysvalloissa nostetun oikeusjutun mukaan Boeing ei kertonut Lion Airille tai turmakoneen lentäjille riittävästi konemallin turvallisuuteen liittyvistä uusista toiminnoista. Arvostelu koskee konemalliin asennettua sakkauksen estojärjestelmää, joka joissakin tilanteissa saattaa kääntää automaattisesti koneen nokkaa nopeasti alaspäin. Lue lisää aiheesta täältä.

Vedentulo katkaistu noin 1 300 asukkaalta Rautalammilla

Rautalammilla Pohjois-Savossa kirkonkylän asukkaiden vedentulo on katkaistu rikkoutuneen runkovesijohdon takia.

Pelastuslaitoksen mukaan rikkoutuneesta johdosta on valunut useita satoja kuutioita vettä rivitaloalueelle. Rivitalot ovat toistaiseksi välttyneet vesivahingoilta, mutta pelastuslaitos on joutunut imuroimaan vedet yhdestä kerrostaloasunnosta. Lue lisää aiheesta täältä.

Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Viitasaarella

Viitasaarella Keski-Suomessa noin 140-neliöinen omakotitalo tuhoutui täysin perjantain vastaisena yönä syttyneessä tulipalossa.

Pelastuslaitoksen mukaan asukas sai itse hälytettyä apua ja kukaan ei loukkaantunut. Lue lisää aiheesta täältä.

Kansalaisaloitteen tekemistä halutaan helpottaa

Kansalaisaloitteen tekemistä ja niiden etenemistä eduskunnan käsittelyyn halutaan helpottaa. Hallituksen esitysluonnos kansalaisaloitelain muutoksista palasi tällä viikolla lausuntokierrokselta.

Eniten kannatusta sai ehdotus, jonka mukaan kansalaisaloitteen luovutusaikaa eduskunnalle pidennettäisiin nykyisestä puolesta vuodesta vuoteen. Lue lisää aiheesta täältä.

Seitsemän YK:n rauhanturvaajaa kuoli Kongon demokraattisessa tasavallassa

Seitsemän YK:n rauhanturvaajaa on kuollut kapinallisia vastaan tehdyssä operaatiossa Kongon demokraattisen tasavallan itäosissa. YK kertoi torstaina, että surmansa saaneista rauhanturvaajista kuusi oli Malawista ja yksi Tansaniasta.

Hyökkäyksessä myös haavoittui kymmenen rauhanturvaajaa ja yksi on kateissa. Lisäksi useita paikallisia kuoli tai haavoittui YK:n ja maan hallituksen joukkojen yhteisessä operaatiossa. Lue lisää aiheesta täältä.

Merkel vierailee Chemnitzissä – kaupungissa oli maahanmuuton vastaisia mellakoita

Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee tänään Chemnitzin kaupungissa Saksin osavaltiossa, jossa on syksyn aikana vallinnut jännittynyt ilmapiiri Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastustavien ja kannattavien kesken.

Kaupungissa oli elokuussa laajoja maahanmuuton vastaisia mielenosoituksia ja mellakointia. Lue lisää aiheesta täältä.

Lappi toisena ja Latvala kolmantena kolmen EK:n jälkeen

Mads Östberg johtaa rallin MM-kauden päätöskisaa Australiassa kolmen erikoiskokeen jälkeen.

Norjalaiskuski Mads Östberg ajoi Citroënilla 5,9 sekunnin pohja-ajan Australian rallin kolmannella erikoiskokeella. Östberg nousi Toyotan suomalaiskuskien Esapekka Lapin ja Jari-Matti Latvalan ohi kisan kärkeen.

EK 3:n jälkeen Lappi on 5,4 ja Latvala 5,8 sekuntia Östbergiä perässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?