Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu:

Tekninen vika pysäytti Finnlinesin aluksen matkanteon Airistolla - kääntyy takaisin Naantaliin

Airistolla teknisen vian takia pysähtynyt Finnlinesin Finnfellow-alus on lähtenyt takaisin Naantaliin, kerrotaan Länsi-Suomen merivartiostosta. Kaksi hinaajaa avustaa aluksen paluuta Naantalin satamaan.

Matkustajia ja rahtia kuljettavaan alukseen tuli illalla hieman yhdentoista jälkeen tekninen vika, jonka seurauksena alukselta meni sähköt Airistolla Rajakarin eteläpuolella. Alus ankkuroitui väylän vierelle, ja miehistö ryhtyi korjaamaan vikaa.

Aluksen kyydissä on yhteensä 170 ihmistä, joista 136 on matkustajia. Finnfellow oli matkalla Naantalista Ruotsin Kapellskäriin. Lue lisää täältä.

Italia ei taivu EU:n tahtoon - varapääministeri ilmoitti, ettei budjetti muutu

Italia ei muuta budjettiaan, ei sen tasetta tai kasvuennusteita, sanoo Italian varapääministeri Luigi di Maio maan ministerien kokouksen jälkeen. Maio sanoo, että Italian näkemyksen mukaan budjettia tarvitaan, jotta maa menee eteenpäin.

Euroopan unionin komissio hylkäsi Italian budjettiesityksen lokakuussa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun komissio antoi reput budjettiesitykselle ja kehotti jäsenmaata tekemään uuden.

EU voi käynnistää uhittelevaa Italiaa vastaan prosessin maan liiallisen alijäämän korjaamiseksi, ja Italiaa voi uhata tuntuva sakko. Lue lisää täältä.

ABC Newsin lähteet: Trump harkitsee antavansa kenkää myös kansliapäällikkö Kellylle

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump harkitsee vaihtavansa mahdollisesti myös Valkoisen talon kansliapäällikön John Kellyn, kertovat ABC Newsin lähteet. Aiemmin Washington Post uutisoi lähteisiinsä vedoten, että Trump on aikeissa erottaa lähiviikkojen aikana kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministerin Kirstjen Nielsenin.

ABC:n lähteiden mukaan Kellyn tulevaisuus on ollut epävarma jo jonkin aikaa ja Trump on viime viikkojen aikana keskustellut monien neuvonantajiensa kanssa Kellyn kohtalosta. Trump on valittanut Kellyn poliittisesta älykkyydestä, ja lähteiden mukaan Kelly on kasvattanut etäisyyttään presidenttiin. Lue lisää täältä.

Viimeisin brexit-luonnos pääsee Britannian hallituksen hampaisiin

Britannian hallituksen on määrä käsitellä tänään brexit-erosopimuksen luonnosta. Myös EU-maiden suurlähettiläät 27 maasta ovat koolla Brysselissä käsittelemässä neuvotteluiden etenemistä.

Britannian pääministerin kanslia vahvisti eilen, että neuvottelijat olisivat päässeet sopuun erosopimuksen luonnoksesta. Iso kysymys kuitenkin on, hyväksyykö Britannian voimakkaasti jakautunut hallitus sen. Lue lisää täältä.

Ruotsin valtiopäivät äänestää pääministeriehdokkaan kumoon

Ruotsissa valtiopäivät päättää tänään siitä, nouseeko maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson uudeksi pääministeriksi. Äänestyksen tulos on jo ennalta selvä, sillä enemmistö puolueista on ilmoittanut äänestävänsä Kristerssonia vastaan.

Kristersson haluaisi muodostaa vähemmistöhallituksen yhdessä kristillisdemokraattien kanssa.

Punavihreän blokin lisäksi Kristerssonia vastaan aikovat äänestää keskustapuolue ja liberaalit, jotka kuuluvat kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa neljän puolueen porvariallianssiin. Lue lisää täältä.