Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

13.11.2018 5:37

Kaliforniaa piinaavien maastopalojen uhriluku kasvoi jälleen, Pohjois-Kaliforniassa vahvistettu 42 kuollutta

Kaliforniassa riehuvien maastopalojen uhriluku on jälleen noussut. Paikallisen sheriffin mukaan Pohjois-Kalifornian palossa on kuollut ainakin 42 ihmistä, mikä tekee siitä historiallisen tuhoisan.

Samaan aikaan maastopalot korventavat myös Etelä-Kaliforniaa, missä on toistaiseksi raportoitu kahdesta kuolleesta.

Kovat tuulet ja kuiva maasto ovat lietsoneet paloja, joita on yritetty sammuttaa jo useita päiviä. Satojatuhansia ihmisiä on käsketty evakuoitumaan palojen tieltä. Lue lisää täältä.

Kanadan pääministeri vahvistaa sauditoimittaja Khashoggin murhaa koskevan nauhan olemassaolon

Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoo maan tiedustelupalveluiden kuunnelleen nauhoitteen sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhasta. Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Trudeau on ensimmäinen länsimaiden johtaja, joka vahvistaa nauhoitteen olemassaolon ja sen, että Turkki on jakanut nauhan muiden maiden kanssa.

Trudeau kommentoi asiaa Pariisissa, jossa hän osallistui rauhanfoorumiin ja ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistoseremonioihin. Hän sanoi, ettei ole itse kuunnellut nauhaa.

Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut toimittaja Khashoggi tapettiin lokakuussa Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa. Lue lisää täältä.

Yhdysvaltalaistutkimus: Pohjois-Korealla on käytössä ainakin 13 salaista ohjustukikohtaa

Pohjois-Korealla on toiminnassa ainakin 13 salaista ohjustukikohtaa, joista on mahdollista laukaista ydinohjuksia, ilmenee maanantaina julkaistusta yhdysvaltalaistutkimuksesta.

Washingtonissa toimiva Center for Strategic and International Studies -ajatushautomo kertoo paikantaneensa ainakin 13 ohjustukikohtaa, joista Pohjois-Korean hallitus ei ole raportoinut. Kaikkiaan salaisia tukikohtia voi olla parikymmentä.

Tutkijat perustavat tietonsa satelliittikuviin ja eri tahojen haastatteluihin.

Tutkimus lisää epäilyjä Pohjois-Korean ydinaseriisunnan edistymisestä. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on väittänyt, että Korean niemimaan ydinaseriisunta on lähtenyt hyvin käyntiin sen jälkeen kun hän tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kesäkuussa. Lue lisää täältä.

34-vuotias suomalaismies sai Britanniassa kahdeksan vuoden vankeustuomion äärioikeistolaisesta radikalismista

34-vuotias suomalaismies on tuomittu Britanniassa kahdeksaksi vuodeksi vankilaan äärioikeistolaisesta radikalismista, kertoo maan poliisi.

Britannian armeijassa palvellut mies sai tuomionsa jo aiemmin tänä vuonna, mutta siitä kerrottiin julkisuuteen vasta nyt.

Länsi-Midlandsin terrorismiyksikön mukaan mies oli keskeinen toimija kielletyssä National Action -äärijärjestössä ja hän pyrki värväämään ja radikalisoimaan nuoria järjestöön mukaan. Terrorismiyksikön tutkinnanjohtaja luonnehti miestä "äärimmäisen vaaralliseksi".

Mies pidätettiin Walesissa syyskuussa 2017. Lue lisää täältä.

HS: Finanssivalvonta haluaa suitsia yksityisten työeläkeyhtiöiden asiakashankintaa lailla

Finanssivalvonta vaatii, että yksityisten työeläkeyhtiöiden asiakashankinta on laitettava kuriin lakimuutoksilla, kertoo Helsingin Sanomat.

Fiva katsoo, että työhyvinvointitoiminnaksi on vuosien ajan naamioitu asiakashankinnan keinoja, joilla ei ole juurikaan tekemistä varsinaisen työhyvinvoinnin kanssa.

Fiva haluaa, että sosiaali- ja terveysministeriö aloittaisi asiasta lainsäädäntöhankkeen.

Finanssivalvonnan mukaan yhtiöiden toiminta voi uhata jopa eläkejärjestelmän EU-oikeudellista asemaa ja olemassaoloa, jos sitä ei saada loppumaan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?