Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.11.2018 5:42

Sunday Times: Britannia saattaa jäädä väliaikaisesti tulliliittoon EU:n kanssa

Britannia saattaa jäädä väliaikaisesti tulliliittoon Euroopan unionin kanssa, uutisoi Sunday Times. Jos Britannia jää tulliliittoon, vältetään myös niin sanottu kova raja Irlannin kanssa.

Lehden lähteiden mukaan Britannian pääministeri Theresa May on varmistanut myönnytyksen EU:lta.

Tulliliitossa on kuitenkin ulospääsy-lauseke, jolla voidaan vakuuttaa brexitin kannattajat siitä, ettei ratkaisu ole pysyvä. Tällä May uskoo varmistavansa sen, että sopimus menee läpi parlamentissa, lehti kertoo.

Mayn tiedottaja ei suostunut vahvistamaan lehden tietoja, ja kutsui niitä Sky Newsin mukaan spekulaatioiksi.

Irlannin rajaan liittyvät ongelmat ovat muodostuneet Brexit-neuvotteluissa vaikeimmaksi asiaksi. Lue lisää täältä.

Ruotsalaismedia: Mölnlyckessä ihmisiä vietyä sairaalaan ampumisen takia

Ihmisiä on haavoittunut Ruotsissa Mölnlyckessä lähellä Göteborgia tapahtuneessa ampumisessa, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Paikalla on useita poliiseja.

Poliisista vahvistetaan ampuminen ja se, että ihmisiä on haavoittunut, mutta vielä ei ole tietoa kuinka moni on saanut vammoja.

Sveriges Radion mukaan viisi ihmistä on viety sairaalaan kahden erillisin tapauksen takia illan aikana. On kuitenkin edelleen epäselvää, mitä on tapahtunut. Lue lisää täältä.

Washington Post: Pohjois-Korea uhitellut jälleen ydinaseohjelmansa käynnistämisellä

Pohjois-Korea on uhannut käynnistää uudelleen ydinaseohjelmansa, ellei Yhdysvallat poista asetettuja pakotteita, uutisoi Washington Post. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on ilmoittanut, että pakotteet ja muut painostuskeinot ovat voimassa siihen asti, kunnes Pohjois-Korea purkaa ydinaseohjelmansa.

Pohjois-Korea on vaatinut pakotteiden poistoa, mutta viimeisen kuukauden aikana vaatimukset ovat kiihtyneet.

Pohjois-Korean ulkoministeriön tuoreessa tiedotteessa Pohjois-Korea varoitti, että se voi alkaa kehittää ydinaseohjelmaansa, ellei Yhdysvallat poista pakotteita ja lopeta ylimielistä käyttäytymistä. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta