Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.11.2018 5:30

Trump kertoi USA:n lähettävän rajalle jopa 15 000 sotilasta – kenraali ihmeissään

Yhdysvaltalaiskenraali Terrence O'Shaughnessy ihmettelee tietoa jopa 15 000:sta Meksikon-rajalle lähetettävästä sotilaasta. Presidentti Donald Trump sanoi keskiviikkona, että maa aikoo lähettää suunniteltua enemmän sotilaita etelärajalleen estämään maahantulijoita.

– Kuulin esimerkiksi, että sinne menisi 14 000 sotilasta. Rehellisesti sanoen en edes tiedä, mistä se luku on tullut. Se ei ole linjassa sen kanssa, mitä olemme suunnitelleet, O'Shaughnessy kommentoi. Lue lisää täältä.

Kanne: Harvey Weinsteinin nuorin uhri oli 16-vuotias tyttö

Yhdysvaltalaista elokuvatuottajaa Harvey Weinsteinia vastaan nostetussa oikeuskanteessa väitetään, että yksi hänen uhreistaan oli 16-vuotias tyttö.

Laajentuneessa ryhmäkanteessa kerrotaan, että tyttö kohtasi Weinsteinin mallitoimiston järjestämässä tilaisuudessa ja muutamaa päivää myöhemmin tämä vei hänet Sohossa sijaitsevaan huoneistoon. Tuottajan sanotaan ahdistelleen tyttöä ja käyneen tähän käsiksi. Lue lisää täältä.

HS: OP harkitsi Mehiläisen ostoa

Helsingin Sanomien tietojen mukaan OP kävi keväällä keskusteluja terveysjätti Mehiläisen ostosta. Pääomasijoittajien omistamalle Mehiläiselle etsittiin tarjouskilpailulla uutta omistajaa.

Lopulta sen osti toukokuussa HS:n tietojen mukaan noin 1,8 miljardilla eurolla CVC Capital -pääomasijoittajan rahasto. Lue lisää täältä.

Perun oppositiojohtaja Fujimori pidätetty kolmeksi vuodeksi korruptiotutkinnassa

Perussa oppositiojohtaja ja ex-presidentin tytär Keiko Fujimori on pidätetty kolmeksi vuodeksi korruptiotutkintaan liittyen.

Oikeuden mukaan on suuri riski, että ilman pidätystä Fujimori yrittäisi paeta maasta. Lue lisää täältä.

Trump tölväisi edustajainhuoneen puhemiestä: Keskittyisi pitämään enemmistön vaaleissa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt puoluetoveriaan, edustajainhuoneen puhemiestä Paul Ryania vastaan kansalaisuutta synnyinoikeutena koskevassa keskustelussa.

Puoluetoveri Ryan sanoi radiohaastattelussa, että synnynnäistä oikeutta kansalaisuuteen ei voi poistaa presidentin määräyksellä. Lue lisää täältä.

Lännen Media: Työoleskeluluvan käsittely kestää nyt keskimäärin hieman alle puoli vuotta

Työoleskeluluvan käsittely kestää tällä hetkellä keskimäärin 176 päivää eli vähän vaille kuusi kuukautta, uutisoi Lännen Media. Tiedot käyvät ilmi Migrin tilastosta.

Oleskeluluvasta lopullisen päätöksen tekevän maahanmuuttovirasto Migrin osuus tästä on keskimäärin 63 päivää. Lue lisää täältä.

Suomen Hiusyrittäjät on irtisanonut työehtosopimuksen Palvelualojen ammattiliiton kanssa

Suomen Hiusyrittäjät on irtisanonut Palvelualojen ammattiliiton (PAM) ja Suomen Hiusyrittäjien välisen Hiusalan työehtosopimuksen, kertoo Suomen Hiusyrittäjät tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan neuvotteluja ei jatketa, ja irtisanominen astuu voimaan tänään. Lue lisää täältä.

Nobel-voittajan sukulainen kidnapattiin Kolumbiassa – sieppaajat vaativat 5 miljoonan dollarin lunnaita

Edesmenneen kolumbialaisen Nobel-voittajan Gabriel Garcia Marquezin sukulaisen siepanneet henkilöt vaativat viiden miljoonan dollarin lunnaita tämän vapauttamisesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Asemiehet sieppasivat 34-vuotiaan Melissa Martinez Garcian elokuun lopussa. Tämän ajoneuvo pysäytettiin lähellä Santa Martan kaupunkia. Lue lisää täältä.

Anaheimin Kalle Kossila nousee farmista NHL:ään

Suomalaiskiekkoilija Kalle Kossila nousee AHL:n San Diego Gullsista NHL:n Anaheim Ducksiin, seura kertoo asiasta Twitterissä.

Ducks kirjoittaa, että Kossilla on kuntoutunut lonkkaleikkauksesta ja hän on tullut takaisin vahvempana. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta