Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 31.10.2018 5:24

Trumpit vierailivat Pittsburghin synagogaiskun tapahtumapaikalla - mielenosoittajat vastassa

Mielenosoittajat olivat vastassa, kun Yhdysvaltain presidenttipari vieraili Pittsburghissa synagogaiskun tapahtumapaikalla.

Yhdysvalloissa on kiistelty viikonlopun iskun jälkeen siitä, onko presidentti Donald Trumpin aggressiivinen retoriikka Twitterissä ja tulevien välivaalien kampanjointikiertueella lietsonut vihaa ja ääriajattelua.

Synagogaiskussa kuoli 11 ihmistä. Ensimmäiset uhrit laskettiin tiistaina hautaan, ja ihmiset kokoontuivat suremaan uhreja ja vastustamaan antisemitismiä.

Yli tuhat mielenosoittajaa protestoi Trumpin politiikkaa vastaan ja vaati tätä lopettamaan vihamielisenä pidetyt puheensa. Lue lisää täältä.

FBI tutkii väitteitä, joiden mukaan Muelleria vastaan yritettiin masinoida törkykampanjaa

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI tutkii väitettä siitä, että erikoissyyttäjä Robert Muelleria vastaan olisi masinoitu lokakampanjaa. Asiasta kertoo muun muassa Guardian. Useat toimittajat ja bloggaajat Yhdysvalloissa ovat tässä kuussa saaneet sähköpostin naiselta, joka väittää, että hänelle olisi tarjottu rahaa Muellerin maineen pilaamisesta. Naisen mukaan hänelle tarjottiin rahaa siitä, että hän väittäisi julkisuudessa, että Mueller olisi käyttäytynyt epäsopivasti vuosikymmeniä sitten.

FBI selvittää, ovatko naisen väitteet totta.

Mueller tutkii tiiminsä kanssa Venäjän sekaantumista vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Lue lisää täältä.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti kolarissa Jyväskylässä

Keski-Suomessa Jyväskylässä aikuinen mies on loukkaantunut vakavasti henkilöauton ja rekan yhteentörmäyksessä, kertoo pelastuslaitos. Henkilöauton kuljettaja jouduttiin irrottamaan autosta, ja hänet vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan.

Tapahtumien tarkasta kulusta ei ole vielä tietoa, mutta poliisi tutkii asiaa. Rekkaa kuljettanut mies ei tiettävästi loukkaantunut. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Jyväskylän Lohikoskentiellä hieman ennen kello kahta yöllä.

Päivystävän palomestarin mukaan ilma oli onnettomuushetkellä selkeä eikä tie ollut liukas. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta