Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

28.10.2018 5:20

Yhdysvalloissa synagogahyökkäyksestä epäilty mies voi saada kuolemantuomion

Yhdysvalloissa Pittsburghissa synagogahyökkäyksestä epäiltyä miestä syytetään rikoksista, jotka voivat johtaa kuolemantuomioon, kertoo maan oikeusministeriö.

Pittsburghin viranomaiset vahvistavat, että ampumisessa kuoli yksitoista ihmistä ja kuusi haavoittui. Poliisi otti nopeasti kiinni epäillyn ampujan.

Yhdysvaltain oikeusministeri Jeff Sessions luonnehti hyökkäystä vastenmieliseksi ja tähdensi, että maassa ei ole minkäänlaista sijaa uskontoon perustuvalle vihalle ja väkivallalle.

Epäilty mies avasi tulen synagogassa jumalanpalvelukseen kokoontuneita ihmisiä kohti. Synagogassa vietettiin sapattia ja vauvan nimenantojuhlaa. Lue lisää täältä.

Suursijoittaja Bill Browder tutkintapyynnössä: Nokia sai Suomen Nordeaan lähes sata miljoonaa dollaria kyseenalaisilta tileiltä

Nokia sai Nordeaan 97 miljoonan dollarin arvosta maksusuorituksia kyseenalaisilta tileiltä, suursijoittaja Bill Browderin yhtiö esittää STT:n hallussa olevassa tutkintapyynnössä. Tutkintapyynnössä sanotaan, että kaikkiaan eri yhtiöiden tileille Suomen Nordeaan tuli 234 miljoonan dollarin arvosta varoja epäilyttävien firmojen tileiltä.

Browderin Hermitage Capital Management -yhtiön tutkintapyynnössä sanotaan, että maksut tulivat Nokialle liettualaisilta tileiltä matkapuhelin- ja elektroniikkalaiteostoiksi merkittyinä. Tutkintapyynnössä kuitenkin esitetään, että maksut eivät tulleet Nokialle sen todellisilta asiakkailta, vaan rahanpesua varten perustetuilta yrityksiltä. Osa yhtiöistä oli rekisteröity yhtiön mukaan nimellisesti Panamalle.

Nokia ja Nordea viestittivät perjantaina suhtautuvansa rahanpesuun vakavasti, mutta eivät halunneet toistaiseksi kommentoida tutkintapyynnön yksityiskohtia. Lue lisää täältä.

Päihtynyt mies ampui poliisia kohti Iisalmessa, epäilty otettiin yöllä kiinni

Iisalmessa Pohjois-Savossa sattui myöhään illalla uhkaava tilanne, kun päihtynyt mies ampui poliisia kohti asuinalueella Sopenkylässä. Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan poliisi sai kotihälytystehtävän asuntoon, ja partion saapuessa paikalle poliisia kohti ammuttiin pitkäpiippuisella aseella.

Poliisit eivät loukkaantuneet tilanteessa. Partio vetäytyi paikalta ja kutsui avuksi lisävoimia. Epäilty vuonna 1985 syntynyt mies otettiin kiinni asunnon ulkopuolella, eikä sivullisille aiheutunut vaaraa. Mies oli kiinni otettaessa päihtynyt.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?