Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Donald Trump kertoo Yhdysvaltojen laajentavan ydinasearsenaaliaan valtavasti.

Trump puhui tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa kannattajilleen Houstonissa.­

23.10.2018 5:22

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Yhdysvaltojen kasvattavan ydinasearsenaaliaan.

Trump uhkaili kilpavarustelulla vain pari päivää sen jälkeen, kun hän kertoi Yhdysvaltain aikovan irtautua keskimatkan ydinohjuksia säätelevästä INF-sopimuksesta. Trumpin mukaan sopimuksesta vetäytymisen syynä on, että Venäjä ei noudata sitä. Venäjä torjuu syytökset.

– Me jatkamme varustelua, kunnes muut tulevat järkiinsä. Kun he tulevat, me kaikki lopetamme. Emmekä vain lopeta, vaan vähennämme.

Lue lisää tästä.

JHL:n poliittinen lakko jatkuu myös tänään tiistaina

Monissa perheissä pakataan tänäänkin eväät koululaisten mukaan kouluun.

Kaksipäiväinen lakko kohdistuu valituissa kunnissa siivoukseen, kiinteistöhuoltoon, ruokapalveluihin sekä liikunta- ja kulttuuritoimeen. Lakon piirissä on noin 50 kuntaa, mutta lakon vaikutukset ovat niissä erilaisia. Lakon piirissä ovat esimerkiksi lähes kaikki suurimmat kaupungit.

Yli 10 000 lakossa olevaa JHL:n jäsentä vastustaa työtaistelulla hallituksen suunnitelmaa helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.

Lue lisää tästä.

Turkin presidentti kertoo sauditoimittajan murhatutkinnasta

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin on tänään määrä kertoa lisätietoja sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhatutkinnasta.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Gina Haspel matkustaa Turkkiin. Vierailusta kertoo Washington Post asiaa tunteviin lähteisiinsä nojaten.

Matkan syyksi arvellaan sitä, että Yhdysvallat pyrkii pääsemään käsiksi turkkilaisilla oleviin tietoihin, kuten väitettyyn nauhoitukseen toimittajan kuolemasta. Lehden haastatteleman, nimettömänä esiintyvän Valkoisen talon virkamiehen mukaan tiedusteluviranomaiset suhtautuvat koko ajan varauksellisemmin saudiarabialaisten selityksiin.

Lue lisää tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?