Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 22.10.2018 5:30

10 000 ihmistä aloitti lakon puoliltaöin

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n poliittinen lakko hallituksen kaavailemaa irtisanomislakia vastaan alkoi puoliltaöin.

Päivi Niemi-Laineen johtamassa, SAK:hon kuuluvassa liitossa on noin 220 000 jäsentä. Noin 10 000 heistä on lakossa. Lue lisää täältä.

Trump ja Erdogan yhtä mieltä: Tapaus Khashoggi pitää selvittää

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan keskustelivat sunnuntaina puhelimitse Istanbulissa tapetun sauditoimittajan Jamal Khashoggin tapauksesta.

Presidentit ovat yhtä mieltä siitä, että tapaus pitää selvittää kaikilta osin, Erdoganin edustaja kertoi. Lue lisää täältä.

Australian pääministeri esitti kansallisen anteeksipyynnön hyväksikäytön uhreille

Australian pääministeri Scott Morrison on esittänyt kansallisen anteeksipyynnön seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneille lapsille.

Viime joulukuussa päättynyt viisi vuotta kestänyt tutkimus paljasti, että vuosikymmenten varrella kymmeniätuhansia lapsia oli käytetty seksuaalisesti hyvästi australialaisissa laitoksissa. Lue lisää täältä.

Willa voimistui jo nelosluokan hurrikaaniksi – vyöryy kohti Meksikoa

Tyynellämerellä riehuva Willa on voimistunut jo nelosluokan hurrikaaniksi.

Hurrikaani on matkalla kohti Meksikon rannikkoa, jonne odotetaan Yhdysvaltojen kansallisen hurrikaanikeskuksen (NHC) mukaan rankkasateita ja pahoja tulvia. Tuulet puhaltavat jopa 58 metriä sekunnissa. Lue lisää täältä.

Siirtolaisten karavaani jatkaa matkaansa Meksikon halki piittaamatta Trumpin uhkauksista

Tuhannet Hondurasista lähteneet siirtolaiset jatkavat matkaansa kohti Yhdysvaltoja presidentti Donald Trumpin uhkauksista piittaamatta.

Meksikon viranomaiset pysäyttivät siirtolaiskaravaanin viikonvaihteessa maan etelärajalle Guatemalan vastaiselle sillalle, mutta moni ylitti rajajoen lautoilla ja jatkoi varhain sunnuntaina matkaa kohti pohjoista. Lue lisää täältä.

Leijona tappoi pentujensa isän äkkiarvaamatta eläintarhassa USA:ssa – henkilökunta suunniltaan

Naarasleijona on tappanut kolmen pentunsa isän Indianapolisin eläintarhassa.

Eläintarhan henkilökunta ei ole täysin ymmärtänyt hyökkäystä, joka tapahtui aiemmin tässä kuussa. Lue lisää täältä.

Kaksi kuljettajaa hylätty – USA:n F1-osakilpailun tuloslista meni uusiksi

Force Indian Esteban Oconin ja Haasin Kevin Magnussenin suoritukset Yhdysvaltain F1-osakilpailussa on hylätty polttoainesääntöjen rikkomisen takia.

Ranskalainen Ocon oli sijoittunut kilpailussa kahdeksanneksi ja tanskalainen Magnussen yhdeksänneksi. Voittoon ajoi Ferrarin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?