Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

21.10.2018 5:30

Trump: Yhdysvallat aikoo vetäytyä ydinasesopimuksesta Venäjän kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat suunnittelee vetäytyvänsä kylmän sodan aikaisesta ydinasesopimuksesta Venäjän kanssa. Trumpin mukaan Moskova on rikkonut sopimusta useiden vuosien ajan.

Kyse on niin sanotusta INF-sopimuksesta, jolla Yhdysvallat ja Neuvostoliitto sopivat keskimatkan ydinohjusten hävittämisestä. Lue lisää täältä.

Trump ei ole tyytyväinen tapaan, jolla Saudi-Arabia on käsitellyt Khashoggin kuolemaa

Donald Trump ei ole tyytyväinen tapaan, jolla Saudi-Arabia on käsitellyt Jamal Khashoggin kuolemaa. Trumpilta kysyttiin Nevadassa, oliko hän tyytyväinen siihen, että Saudi-Arabia erotti hallinnon korkea-arvoisia edustajia tapauksen johdosta.

– Ei, en ole tyytyväinen ennen kuin saamme vastauksen. Se oli kuitenkin ensimmäinen iso askel, se oli hyvä ensimmäinen askel. Haluan kuitenkin vastauksen, Trump kommentoi lauantaina. Lue lisää täältä.

EU vaatii perusteellista tutkintaa sauditoimittaja Khashoggin kuolemasta

Sauditoimittaja Jamal Khashoggin kuolemaan liittyvät tiedot ovat huolestuttavia, sanoo EU:n ulkosuhteista vastaava korkea edustaja Federica Mogherini.

– Siksi Euroopan unioni vaatii kumppaneidensa tavoin, että tarvitaan perusteellinen, uskottava ja läpinäkyvä tutkinta, joka tuo kunnon selvyyden surman olosuhteisiin ja varmistaa kaikkien syyllisten saamisen täyteen vastuuseen, hän toteaa. Lue lisää täältä.

Saksan ulkoministeri: Saudi-Arabiaan ei pitäisi myydä aseita Khashoggi-tutkinnan ollessa käynnissä

Saksan ulkoministerin Heiko Maasin mukaan Saudi-Arabiaan ei pitäisi myydä aseita ennen kuin tutkinta Jamal Khashoggin kuolemaan liittyvistä olosuhteista on valmistunut.

– Niin kauan kun tutkinnat ovat käynnissä, emmekä tiedä mitä siellä tapahtui, ei ole syytä tehdä positiivisia päätöksiä Saudi-Arabian asevientiin liittyen, Maas sanoo. Lue lisää täältä.

Lottopelin jättipotti nousi päättömiin lukemiin USA:ssa

Mega Millions -lottopelin jättipotti on noussut maailmaennätyslukemiin Yhdysvalloissa.

Jackpotille ei löytynyt ottajaa perjantain arvonnassa, joten voittosumma nousee 1,6 miljardiin dollariin eli noin 1,4 miljardiin euroon. Lue lisää täältä.

Räikkönen eturiviin USA:n F1-kisassa – Hamilton lähtee paalulta

Lewis Hamilton lähtee Yhdysvaltain GP:hen paalupaikalta.

Toisesta lähtöruudusta kisaan starttaa Kimi Räikkönen, joka hävisi aika-ajoissa Hamiltonille 0,070 sekuntia. Valtteri Bottas oli neljäs jäätyään kärjestä 0,379 sekuntia. Lue lisää täältä.

Lionel Messin käsi murtui

Barcelonan ykköstähti Lionel Messi, 31, joutuu viikoiksi sivuun loukkaantumisen takia.

Katalonialaisseura vahvisti lauantai-illan Sevilla-voiton jälkeen Twitter-tilillään, että argentiinalaisen oikean käden värttinäluussa on murtuma. Lue lisää täältä.

Hollywood-tähti Selma Blair on vakavasti sairas

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Selma Blair, 46, kertoo olevansa vakavasti sairas.

Another Life -sarjan parissa työskentelevä Blair paljasti lauantaina Instagramissa, että hänellä todettiin elokuun puolivälissä MS-tauti. Keskushermoston sairaus vaikuttaa merkittävästi hänen elämäänsä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?