Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

13.10.2018 5:11

Raumalla typpihapporekasta vapautunutta vaarallista kaasua ei enää ilmassa

Metsä Groupin Rauman sellutehtaalla typpihapporekasta ei enää höyrysty kaasuja, eikä vaarallista kaasua enää ole ilmassa, pelastuslaitos kertoo.

Pelastuslaitos kertoi kello kahden aikaan yöllä, että vuoto on hallinnassa ja tilanteen tarkkailua jatketaan.

Ensihoito tarkasti 62 altistunutta ihmistä, joista viisi vietiin hoitoon. Kukaan ei ole kuitenkaan saanut vakavia vammoja. Aiemmin päivystävä palomestari kertoi, että kaasulle ehti altistua 35 ihmistä.

Pelastuslaitos tiedotti aiemmin, että tehtaalla typpihapporekka vuotaa, happoa valuu maahan ja ilmaan vapautuu haitallista kaasua.

Alueella olevia ihmisiä kehotettiin tuolloin pysymään sisällä ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihto. Lue lisää täältä.

Matkustaja kävi käsiksi taksikuskiin - taksi törmäsi toiseen autoon ja puuhun Helsingissä

Yhtä matkustajaa kuljettanut taksi törmäsi toiseen autoon ja sen jälkeen puuhun Helsingin keskustassa perjantai-iltana. Onnettomuus sattui noin kello 23.20 Mannerheimintiellä Sokoksen kohdalla.

Molemmat autot olivat matkalla pohjoisen suuntaan. Poliisista kerrotaan, että taksin matkustajan ja kuljettajan välille oli tullut sanaharkkaa, ja matkustaja oli käynyt kuljettajaan käsiksi. Sen jälkeen taksi oli törmännyt ensin toiseen autoon ja sen jälkeen jalkakäytävän puolella olleeseen puuhun. Kukaan ei loukkaantunut. Lue lisää täältä.

WP: Yhdysvallat harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapset voisivat päätyä eroon vanhemmistaan

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapsia saatettaisiin jälleen erottaa vanhemmistaan Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla. Asiasta kertoo Washington Post, joka perustaa tietonsa virkamieslähteisiin.

Lehden mukaan yhdessä pohdiskeltavana olevassa mallissa turvapaikkaa hakevat perheet pidätettäisiin ensin 20 päiväksi. Sen jälkeen vanhemmat voisivat joko odottaa siirtolaisuusprosessin etenemistä yhdessä lasten kanssa tai antaa heidän mennä erillisiin laitoksiin, ja sukulaiset tai muut edunvalvojat voisivat yrittää saada lapsia huostaansa.

Trumpin hallinto erotti touko–kesäkuussa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla tuhansia lapsia vanhemmistaan. Perheiden kohtelusta nousi kohu sekä Yhdysvalloissa että maailmalla, ja lopulta käytännöstä luovuttiin. Lue lisää täältä.

Suomi kaatoi Kansojen liigassa Viron - voittomaalin teki taas Pukki

Suomi voitti Viron Kansojen liigan jalkapallo-ottelussa Tallinnassa 1–0. Voittomaalin ampui ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla Teemu Pukki.

Suomi on voittanut kaikki Kansojen liigan kolme otteluaan 1–0. Jokaisessa ottelussa Suomen maalin on tehnyt Teemu Pukki.

Suomi kukisti Viron C-divisioonassa runsas kuukausi sitten Turussa 1–0. Suomi kohtaa lohko 2:ssa ensi maanantaina Tampereella Kreikan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?