Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

12.10.2018 6:17

Tänään on viimeinen päivä ottaa kantaa kesä- tai talviajan puolesta

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa mielipiteensä siitä, pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi kesä- vai talviaikaan. Otakantaa.fi-palvelussa voi kertoa vuorokauden loppuun mennessä mielipiteensä, pitäisikö Suomen valita pysyvä talviaika, kesäaika vai jokin muu aika. Torstaina kyselyyn oli tullut jo yli puoli miljoonaa vastausta.

Tuloksia hyödynnetään, kun Suomi valmistelee kantaansa EU:n kesäaikaan liittyvään direktiiviehdotukseen.

Finnairin korvaussoppaa aletaan käsitellä markkinaoikeudessa

Lentoyhtiö Finnairin peruttujen lentojen korvauskäytäntöjä aletaan tänään puida markkinaoikeudessa. Finnair ja kuluttaja-asiamies ottavat yhteen siitä, tarvitseeko lentoyhtiön maksaa vakiokorvaus matkustajille tilanteessa, jossa myöhästymiseen johtanut tekninen vika johtuu suunnittelu- tai valmistusvirheestä.

Kuluttajien edunvalvojan mukaan matkustajilla on tällöin oikeus korvaukseen. Finnair taas katsoo, että vakiokorvausta ei tarvitse maksaa. Lisäksi osapuolet ovat eri mieltä siitä, voiko Finnair tarjota korvauksen sijaan sovintoratkaisuna lahjakortteja, joiden arvo alittaa korvauksen määrän.

Wall Streetin kurssit päätyivät taas selkeästi miinukselle

Yhdysvalloissa pörssikurssien reipas alamäki jatkui toisena perättäisenä päivänä.

Wall Streetin keskeiset indeksit Dow Jones ja S&P 500 päätyivät molemmat 2,1 prosenttia miinukselle pörssien sulkeutuessa torstaina. Teknologiapainotteinen Nasdaq laski 1,3 prosenttia.

Edellisenä päivänä kaikki keskeiset indeksit laskivat yli kolmella prosentilla.

Pörssikurssien laskuun on vaikuttanut etenkin sijoittajien huoli koronnoususta. (Lähde: AFP)

Washington Postin lähteet: Turkilla hallussa nauhoitteita, jotka todistavat, että sauditoimittaja tapettiin ja paloiteltiin Saudi-Arabian konsulaatissa

Turkkilaiset viranomaiset ovat kertoneet Yhdysvaltojen viranomaisille, että heillä on hallussaan video- ja ääninauhoitteita, jotka todistavat, että sauditoimittaja tapettiin ja hänen ruumiinsa paloiteltiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa. Asiasta uutisoi Washington Post Turkin ja Yhdysvaltojen viranomaislähteisiin vedoten.

Lehden haastattelemien viranomaisten mukaan nauhoitteista ilmenee, että saudien turvallisuusviranomaiset pidättivät toimittaja Jamal Khashoggin, tappoivat hänet ja paloittelivat hänen ruumiinsa.

Khashoggi meni Saudi-Arabian konsulaattiin 4. lokakuuta hoitamaan häihinsä liittyviä asioita, eikä häntä ole nähty sen koommin.

Turkkilaiset viranomaiset ovat jo pitkään ilmoittaneet olevansa varmoja, että saudit tappoivat Khashoggin. Saudit ovat kiistäneet väitteet.

Brasilian presidenttiehdokas Bolsonaro: Ihailen Trumpia, hän haluaa tehdä Yhdysvalloista jälleen suuren

Brasilian presidenttiehdokas, oikeistopopulisti Jair Bolsonaro sanoo olevansa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ihailija. Brasilian presidentinvaalien toinen kierros käydään 28. lokakuuta. Bolsonaro on todennäköisesti maan uusi presidentti, sillä hän sai vaalien ensimmäisellä kierroksella 46 prosenttia äänistä. Toiselle kierrokselle eteni myös vasemmistolainen Fernando Haddad, joka keräsi 29 prosenttia äänistä.

Lehdistötilaisuudessa puhunut Bolsonaro kertoi ihailevansa Trumpia. Hänen mukaansa Trump haluaa tehdä Yhdysvalloista suuren. Minä haluan suuren Brasilian, hän sanoi toistaen Trumpin kuuluisan iskulauseen. (Lähde: AFP)

Barkov avasi kauden maalitilinsä

Floridan kapteeni Aleksander Barkov on tehnyt kauden ensimmäisen maalinsa jääkiekon NHL:ssä. Barkov onnistui maalinteossa toisessa erässä Floridan isännöidessä Columbusta.

Barkov ohitti Columbus-vahti Joonas Korpisalon vastahyökkäyksen päätteeksi. Osuma tasoitti ottelun 2–2:een. Columbus voitti lopulta 5–4.

Kauden ensimmäisen maalinsa on tehnyt myös San Josen Joonas Donskoi. Hän vei joukkueensa 2–1-johtoon toisessa erässä New York Rangersia vastaan Antti Suomelan syötöstä.

Rangers voitti ottelun lopulta 3–2 jatkoajalla.

Coloradon Mikko Rantasella oli tehokas ilta Buffaloa vastaan. Rantanen kirjautti kolme syöttöpistettä, kun Colorado murskasi Buffalon vieraissa 6–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?