Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 10.10.2018 5:54

Ivanka Trump tyrmää spekulaatiot YK-lähettilään paikasta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump tyrmää spekulaatiot siitä, että hänen isänsä nimittäisi hänet YK-lähettilääksi tehtävästä eronneen Nikki Haleyn tilalle.

Presidentti Trump kehui aiemmin tytärtään, mutta sanoi, että häntä syytettäisiin sukulaisten suosimisesta, jos hän nimittäisi tyttärensä tehtävään. Hän jatkoi että Ivanka olisi dynamiittia, ja sillä ei ole mitään tekemistä neopotismin kanssa.

Ivanka Trump työskentelee Valkoisessa talossa Trumpin palkattomana neuvonantajana.

Trump ilmoitti yllättäen tiistaina Yhdysvaltain YK-lähettilään Nikki Haleyn eroamisesta. Haley ei avannut tarkemmin lähtönsä syitä.

Trumpin mukaan Haleyn seuraajaehdokkaita on useita. Lue lisää täältä.

Yhdysvalloissa varaudutaan hurrikaani Michaelin tuloon

Yhdysvalloissa on ryhdytty varautumaan uuden hurrikaanin iskuun. Kansallinen hurrikaanikeskus on nostanut Floridaa lähestyvän hurrikaani Michaelin luokittelua kategorian kolme myrskyksi. Michaelin odotetaan saapuvan Floridan rannikolle keskiviikkona illalla Suomen aikaa.

Hurrikaanikeskuksen mukaan Michael tuonee mukanaan rajuja tuulia ja sateita, jotka voivat aiheuttaa tulvia.

Viime kuussa hurrikaani Florence murjoi pahoin Yhdysvaltain itärannikon osavaltioita. Hirmumyrskyssä kuoli yli 30 ihmistä. Lue lisää täältä.

Kadonneen sauditoimittajan morsian pyytää Trumpilta apua katoamismysteerin selvittämiseen

Kadonneen sauditoimittajan morsian on pyytänyt mielipidekirjoituksessa Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta apua katoamistapauksen selvittämiseen.

Toimittaja Jamal Khashoggin turkkilainen morsian Hatice Cengiz vetoaa Washington Postissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Trumpiin ja hänen puolisoonsa Melania Trumpiin, jotta he auttaisivat saamaan lisävalaistusta toimittajan katoamiseen.

Kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta kirjoittanut Khashoggi katosi Turkissa Istanbulissa sen jälkeen, kun oli mennyt käymään Saudi-Arabian konsulaatissa. Hänen tarkoituksensa oli hakea virallisia asiakirjoja avioliittoa varten.

Turkin viranomaiset epäilevät, että Khashoggi murhattiin konsulaatissa. Saudi-Arabia on kiistänyt väitteet. Lue lisää täältä.

Aleksis Kiven päivää vietetään suomalaisen kirjallisuuden kunniaksi

Tänään nostetaan liput salkoon Aleksis Kiven syntymäpäivän ja suomalaisen kirjallisuuden kunniaksi. Kiveä kutsutaan ansioistaan suomalaisen kirjallisuuden isäksi.

Kirjailijan näytelmä Nummisuutarit sai vuonna 1865 valtionpalkinnon. Kiven tunnetuin teos on Seitsemän veljestä vuodelta 1870. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta