Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.10.2018 5:28

Ankara ilmastoraportti julki

Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa yhteenvedon odotetusta uudesta raportistaan.

Sen viesti on selvä: Pariisin ilmastosopimuksessa määritelty maapallon keskilämpötilan nousun rajoittaminen kahteen asteeseen ei riitä, vaan tavoitteeksi on asetettava 1,5 astetta. Lue lisää täältä.

Brasilian presidentinvaaleissa oikeistopopulisti Bolsonaro kerännyt 46,5 prosenttia äänistä

Brasilian presidentinvaalit etenevät toiselle kierrokselle. Guardianin mukaan kansallismielinen oikeistopopulisti Jair Bolsonaro oli kerännyt 46,5 prosentin äänipotin, kun äänistä oli laskettu 97 prosenttia.

Toiseksi eniten ääniä on saamassa Sao Paulon entinen pormestari Fernando Haddad. Työväen puoluetta edustavalla Haddadilla oli 28,5 prosenttia äänistä, kun ääniä oli laskettu 97 prosenttia. Lue lisää täältä.

Dodik sanoo tulleensa valituksi Bosnia-Hertsegovinan presidenttineuvoston serbijäseneksi

Kansallismielinen Milorad Dodik sanoo tulleensa valituksi Bosnia-Hertsegovinan kolmihenkisen presidenttineuvoston serbijäseneksi.

Voittajaksi julistautuva Dodik sanoo voiton olevan päivänselvää. Kilpailevan puolueen mukaan äänestystulos on yhä epävarma. Lue lisää täältä.

Syyrian presidentin mukaan Venäjän ja Turkin Idlib-sopimus on vain väliaikainen

Syyrian presidentti Bashar al-Assad sanoo, että Venäjän ja Turkin Idlib-sopimus on vain väliaikainen toimenpide, kertoo Syyrian valtion uutistoimisto Sana.

Venäjän ja Turkin presidentit sopivat viime kuun puolessavälissä demilitarisoidun vyöhykkeen luomisesta Syyriassa kapinallisten hallussa olevan Idlibin maakunnan ympärille. Lue lisää täältä.

Häälimusiinin kolarista lisätietoa, USA:n tuhoisin liikenneturma lähes 10 vuoteen

Lauantaina iltapäivällä Schohariessa, New Yorkin osavaltiossa tapahtunut auto-onnettomuus oli Yhdysvaltojen tuhoisin liikenneturma lähes vuosikymmeneen.

20 ihmishenkeä vaatineessa onnettomuudessa oli osallisena hääseuruetta kuljettanut limusiini, joka oli silminnäkijän mukaan ajanut noin satasta alas mäkeä ja törmännyt sen jälkeen jalankulkijoihin paikallisen kahvila-myymälän edessä. Lue lisää täältä.

Kadonneen Interpol-pomon vaimo sai kylmäävän viestin puhelimeensa

Jäljettömiin kadonneen kiinalaisen Interpol-pomon Meng Hongwein, 64, vaimo sanoo olevansa huolissaan miehensä turvallisuudesta.

Uutistoimisto AFP kertoo naisen huolestuneen, kun hän sai ennen katoamista puhelimeensa veitsiemojin sisältäneen viestin. Hän uskoo Mengin lähettäneen sen. Lue lisää täältä.

Kaksi juoksijaa kuoli Cardiffin puolimaratonilla

Cardiffissa, Britanniassa sunnuntaina järjestetty puolimaraton päättyi tragediaan kahden juoksijan kuoltua.

Kilpailun järjestänyt Run 4 Wales kertoo tiedotteessaan, että kummankin sydän pysähtyi maalissa. Juoksijat saivat välittömästi ensihoitoa, ja he kuolivat myöhemmin sairaalassa. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta