Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

4.10.2018 5:50

Etelä-Carolinassa ammuttiin seitsemää poliisia, yksi kuoli

Yksi poliisi on kuollut Yhdysvalloissa ampumisessa, jossa ammuttiin yhteensä seitsemää poliisia. Ampuminen sattui keskiviikkona asuinalueella Florencessa Etelä-Carolinassa.

Poliisin mukaan epäilty on saatu kiinni.

Loukkaantuneiden kuuden poliisin tilasta ei ole tarkempaa tietoa. Ampumisessa loukkaantui poliisien lisäksi myös 20-vuotias mies. Lue lisää täältä.

Yksi pidätetty Pentagonin myrkkylähetysten tutkinnassa

Yhdysvalloissa poliisi on pidättänyt yhden epäillyn liittyen Yhdysvaltain puolustusministeriöön lähetettyihin mahdollisiin myrkkykirjeisiin, kertovat yhdysvaltalaisviestimet. Oikeusministeriön mukaan mies on todennäköisesti saamassa perjantaina syytteet.

Viranomaiset kertoivat alkuviikosta, että puolustusministeriö Pentagoniin on lähetetty voimakasta myrkkyä sisältäviä lähetyksiä. Alustavien analyysien mukaan niissä oli siemeniä, joista voidaan johtaa risiiniä. Se on noin 6 000 kertaa syanidia vahvempaa myrkkyä, jolle ei ole tunnettua vasta-ainetta. Lue lisää täältä.

Ensimmäinen aurinkokunnan ulkopuolinen kuu on saatettu löytää

Ensimmäinen aurinkokuntamme ulkopuolinen kuu on mahdollisesti löydetty. Tutkijat kertovat löytäneensä kuun kaltaisen kappaleen, joka kiertää eksoplaneettaa 8000 valovuoden päässä maasta.

Asiasta kertovat muun muassa Guardian ja CNN.

Löydetty kuu on kooltaan samaa luokkaa kuin oman aurinkokuntamme planeetta Neptunus, eli monta kertaa maata suurempi. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?