Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

1.10.2018 5:38

Neuvottelulähteet: Kanada ja Yhdysvallat pääsivät sopuun Naftasta

Kanada ja Yhdysvallat ovat päässeet sopimukseen vapaakauppasopimus Naftasta, kertovat Washington Post ja kanadalainen Globe and Mail.

Neuvottelulähteiden mukaan Kanada tulee mukaan uuteen Nafta-sopimukseen, josta Yhdysvallat ja Meksiko pääsivät sopuun jo elokuussa.

Neuvottelutulos on määrä julkistaa virallisesti lähitunteina sen jälkeen kun Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat hyväksyneet sen.

Yhdysvallat oli asettanut keskiyön eli Suomen aikaa aamuseitsemän neuvottelujen takarajaksi. Maanantaina uusi Nafta-sopimus on tarkoitus antaa Yhdysvaltain kongressin arvioitavaksi. Lue lisää täältä.

Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway kertoi kokeneensa seksuaalista häirintää

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway kertoo joutuneensa seksuaalisen häirinnän uhriksi. Uutiskanava CNN:n haastateltavana ollut Conway ei kertonut yksityiskohtia häirinnästä eikä sen ajankohdasta.

Haastattelussa puhuttiin korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaugh'ta koskevista häirintäsyytöksistä, joista aloitettiin perjantaina Trumpin käskystä FBI-tutkinta. Trump ja myös Conway ovat puolustaneet Kavanaugh'ta.

CNN:n toimittaja huomautti, että useat naiset ovat syyttäneet myös Trumpia seksuaalisesta häirinnästä. Conway tähdensi, että Trumpia ei pidä yhdistää siihen, mitä hänelle on tapahtunut. Lue lisää täältä.

Kela- ja koulukyydit ovat pienillä paikkakunnilla taksien henkireikä

Monella paikkakunnalla taksitarjonta hiljeni viikonloppuisin ja arki-iltaisin, kun taksiliikennelaki mullistui heinäkuun alussa. Uuden lain myötä päivystysvelvoite loppui, ja moni taksiyrittäjä lopetti heikosti kannattavat ilta- ja viikonloppupäivystykset kokonaan.

Suurten kaupunkien ulkopuolella monen taksiyrittäjän toimeentulo riippuu yhteiskunnan takaamista lakisääteisistä koulu- ja Kela-kuljetuksista.

Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen sanoo, että kolmasosa koko alan liikevaihdosta tulee yhteiskunnan tukemista kuljetuksista. Maaseudulla niiden merkitys on vielä suurempi. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?