Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

30.9.2018 5:51

Indonesian maanjäristyksessä ja tsunamissa kuolleiden määrä noussut ainakin 420:een

Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa kuolleiden määrä on noussut ainakin 420:een, kertoo maan kansallinen uutistoimisto Antara.

Viranomaiset varoittavat, että uhriluku todennäköisesti kasvaa yhä, sillä tuhojen selvittäminen on edelleen kesken. Indonesian armeija on hälytetty pelastustyöntekijöiden avuksi etsimään uhreja.

Maan katastrofiviraston mukaan ainakin 540 ihmistä on pahasti loukkaantunut, ja sairaalat ovat täynnä ääriään myöten.

Indonesian keskiosiin perjantaina osuneista järistyksistä suurin oli voimakkuudeltaan 7,5. Järistys nostatti ison aallon, joka hyökyi 350000 asukkaan Palun kaupunkiin. Lue lisää täältä.

Sisävesilaiva M/S Tampere ajautui pois reitiltään ja jäi keulastaan kiinni Pyhäjärvellä

Sisävesilaiva M/S Tampere ajautui myöhään eilisiltana pois reitiltään ja jäi matalikolla keulastaan kiinni Pyhäjärvellä Akaassa. Aluksen kyydissä oli 19 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut. Kaikki aluksella olleet saatiin evakuoitua ja matkustajat siirrettiin linja-autolla Tampereelle.

Hämeenlinnasta Tampereelle matkannut laiva oli jostain syystä ajautunut pois reitiltään kapean Jumusensalmen länsipuolella. Poliisi selvittää tapahtumien syytä.

M/S Tampere on 30-metrinen alus, jolla tehdään muun muassa tilausristeilyjä. Laivassa on ravintola ja kokoustila. Lue lisää täältä.

Turun rautatieasemalla hengenvaarallinen puukotus - poliisi pyytää havaintoja tekijöistä

Poliisi pyytää havaintoja Turun rautatieasemalla puolenyön jälkeen tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisin mukaan miestä pahoinpideltiin parkkipaikalla aseman edustalla hengenvaarallisin seurauksin. Lue lisää täältä.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk suostui miljoonasakkoihin - jättää myös yhtiön hallituksen puheenjohtajuuden

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk jättää tehtävänsä yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Musk on sopinut asiasta Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Samalla Musk on määrätty 20 miljoonan dollarin sakkoihin tviiteistään, joiden mukaan hän olisi varmistanut rahoituksen Teslan vetämiseksi pois pörssistä.

Yhdysvaltojen arvopaperikomissio SEC on syyttänyt Muskia arvopaperipetoksesta. SEC:n mukaan Musk antoi Twitterissä vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja.

Musk jatkaa edelleen Teslan toimitusjohtajana, mutta myös yrityksen on maksettava 20 miljoonan euron sakot, jos viranomaisten ja Muskin välinen sopimus vahvistetaan oikeudessa. Lue lisää täältä.

Heleniukselle tyrmäysvoitto Teperistä Stuttgartin illassa

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius on voittanut saksalaisen Erkan Teperin IBF-liiton raskaan sarjan Intercontinental-titteliottelussa. Helenius tyrmäsi Teperin kahdeksannessa erässä vasemman käden iskullaan. Helenius ja Teper ottelivat Saksan Stuttgartissa.

Voitto oli 34-vuotiaalle Heleniukselle ammattilaisuran 28:s. Tappioita hänellä on kaksi. Pari vuotta vanhempi Teper puolestaan on voittanut urallaan 19 ottelua ja hävinnyt kolme. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?