Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

23.9.2018 6:58

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui palossa

Joensuussa Kiihtelysvaaran vanha puukirkko on tuhoutunut aamuyöllä syttyneessä tulipalossa. Pelastuslaitoksen mukaan kirkon katto oli tulessa palokunnan päästessä paikalle.

1700-luvulta peräisin oleva kirkko kuului Pohjois-Karjalan vanhimpiin. Lue lisää täältä.

HS: Nokian hallituksen nykyinen puheenjohtaja arvostelee voimakkaasti edeltäjänsä Jorma Ollilan johtamistapaa

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa arvostelee uudessa kirjassaan voimakkaasti edeltäjänsä Jorma Ollilan johtamistapaa Nokian hallituksessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Siilasmaa aloitti Nokian hallituksessa vuonna 2008, jolloin Jorma Ollila toimi hallituksen puheenjohtajana. Siilasmaan mukaan Ollila piti toistuvilla raivokohtauksilla yllä pelon ilmapiiriä, jota Siilasmaa pitää yhtenä syynä puhelinliiketoiminnan romahdukseen.

Jorma Ollila kommentoi Siilasmaan puheita Helsingin Sanomille sanomalla, että ne ovat kärjistettyjä tai eivät pidä paikkaansa. Lue lisää täältä.

Lännen Media: Poliisi saa käyttöön jäljittävät valvontakamerat

Jarruttelu kameratolpan edessä ei kohta enää auta, sillä poliisi saa syksyn aikana käyttöön ensimmäiset jäljittävät valvontakamerat, kertoo Lännen Media. Kamerat mittaavat ajoneuvon nopeuden 150 metrin matkalta. Nelostielle Lusista Vaajakoskelle pystytetään 23 uutta kameratolppaa.

Uudenmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka sanoo, että tavoite on valvoa nopeusrajoitusten noudattamista erityisesti onnettomuusherkissä kohdissa kuten liittymissä.

Viime vuonna enää joka kymmenes ylinopeudesta määrätty rikesakko johtui poliisin tien päällä tekemästä valvonnasta, sillä valtaosan sakoista ja huomautuksista kirjasivat poliisin kamerat. Lue lisää täältä.

Poliisikoira löysi sienimetsällä eksyneen naisen Lieksassa

Poliisikoira löysi sienimetsällä eksyneen naisen Lieksassa. Poliisin mukaan nainen oli lähtenyt eilen päivällä kello 13 aikaan sienimetsälle ja eksynyt. Poliisi sai tiedon eksyneestä kello 19 aikaan.

Etsintöihin osallistui useita poliisipartioita, Rajavartiolaitoksen partio, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa ja Puolustusvoimien helikopteri.

Poliisikoira löysi naisen puolen yön aikaan kylmettyneenä noin 400 metrin päästä lähtöpaikasta. Lue lisää täältä.

Trumpin hallinto haluaa rajoittaa julkista apua saavien maahanmuuttoa

Yhdysvalloissa Donald Trumpin hallinto on jälleen tiukentamassa maan maahanmuuttopolitiikkaa, kertoo yhdysvaltalaismedia. Washington Postin mukaan hallinto haluaa tehdä maahan tulemisen ja maahan jäämisen huomattavasti vaikeammaksi niille, jotka käyttävät tai todennäköisesti käyttävät julkisen sektorin avustuksia.

Tiukennukset koskisivat avustuksia, jotka eivät ole niin sanotusti rahallisia. Tällaisia avustuksia ovat esimerkiksi kotiapuun tarkoitetut kupongit ja ruoka-apu.

Yhdysvaltojen maahanmuuttolaeissa on ollut myös aikaisemmin tiukennuksia ulkomaalaisille, jotka todennäköisesti tulevat olemaan riippuvaisia taloudellisesta tuesta.

Nyt esitetyt muutokset kuitenkin laajentaisivat huomattavasti niiden joukkoa, joiden viisumi tai oleskelulupa voidaan kumota, jos he saavat jonkinlaista julkista apua. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?