Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

MT: Anne Berner halusi avata postinjakelun kilpailulle – sai keskustan eduskuntaryhmältä nenilleen

Merkittävää postiuudistusta hautonut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) sai puolueensa eduskuntaryhmältä nenilleen viime viikon ”riitaisassa kokouksessa”, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Bernerin haluamassa mallissa Posti olisi tiettävästi velvoitettu luovuttamaan postipalveluihin liittyvät tiedot yksityiskohtineen kilpailijoille. Lue lisää täältä.

Marylandin joukkoampumisesta epäillyn 26-vuotiaan naisen henkilöllisyys julki

Viranomaiset ovat tunnistaneet Marylandin joukkoampumisesta epäillyn naisen 26-vuotiaaksi Snochia Moseleyksi.

Moseley oli kotoisin Baltimoren piirikunnasta. Torstaiaamuna paikallista aikaa Aberdeenissa tapahtuneessa ampumisessa kuoli neljä ihmistä – mukaan lukien epäilty tekijä. Lue lisää täältä.

Outo fossiililöydös paljastui maailman ensimmäiseksi tiedetyksi eläimeksi

Tutkijat ovat löytäneet jäänteitä maailman ensimmäisestä tiedetystä eläimestä. Kyseessä on liki 560 miljoonaa vuotta vanha ovaalin muotoinen, suurta lehteä muistuttava fossiili.

Venäjällä sijaitsevasta kalliosta irrotettu fossiili oli niin hyvin säilynyt, että siitä löytyi rasvamolekyylejä. Lue lisää täältä.

Australian mansikkakriisi laajeni: myös mangosta löytyi neula

Australiaa ravisuttava mansikkakriisi on laajentunut, kertoo uutiskanava CNN. Poliisin mukaan myös kaupasta ostetusta mangosta on löytynyt neula.

Vähittäiskauppaketju Woolworths on vetänyt väliaikaisesti ompeluneulat pois myynnistä sen jälkeen kun neuloja on löytynyt kaupoissa myytävistä mansikoista. Lue lisää täältä.

CNN: Intiassa raiskattu 7-vuotias tyttö toipumassa

Intiassa raiskatuksi tullut 7-vuotias tyttö on toipumassa, kertoo uutiskanava CNN.

Kanava kertoo, että tyttö raiskattiin vesiletkulla pääkaupungissa Delhissä maanantaina. Tapaukseen liittyen on pidätetty 21-vuotias mies. Lue lisää täältä.

Rap-moguli Suge Knight saamassa 28 vuoden vankeustuomion

Tunnettu yhdysvaltalainen rap-moguli Marion ”Suge” Knight ei vastusta tapposyytettä ja on saamassa 28 vuoden vankeusrangaistuksen.

Osapuolten välisen sopimuksen mukaan syyttäjät luopuvat murhasyytteistä ja muista rikossyytteistä, joihin kahden ihmisen yli vuonna 2015 ajaneen Knightin oli tarkoitus vastata myöhemmin oikeudessa. Lue lisää täältä.

Indiana Jonesin legendaarisesta hatusta maksettiin huutokaupassa jättisumma

Legendaarisen elokuvahahmon Indiana Jonesin fedora-hattu on huutokaupattu Lontoossa 320 000 punnalla eli noin 360 000 eurolla.

Jonesia esittänyt Harrison Ford kantoi päähinettä vuoden 1981 elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät. Lue lisää täältä.